[少年監獄] 感受沙咀 三

1001 回覆
504 Like 10 Dislike
先拋開對秋sir巴唔巴既疑問

其實每個遇到過既三年班,同Recall都告誡過我地

每個沙咀既阿sir,你都唔應該得罪同衰

所以無論對秋sir係咩感覺,咩諗法

做個機器人,聽從命令.有乜做乜先係新人組既本分

「啊係,今日教左點摺擺房,今朝check房原來全部新人組都唔識摺嫁」
子藍sir說

「下,咁咪又要教多次?」
秋sir回應

「教左啦,仲有呢個肥仔啊,琴日比保安找左數又唔講,又係今朝先朝知,不過唔怪得佢既,佢都唔知要報.」

「哇,咁可憐既?入都未入曬黎就比阿sir找數啦?」

佢地兩個望住我講,一唱一和,尤其係秋sir扮做可憐我既樣,真係假得黎又好笑

我立即唔好意思補句sorry sir
「嗯,仲有羅少強咯,致敬到宜家都未撚熟.我就黎想留佢班架啦」

「哇,又係你啊,阿強,咁唔聽話既?」

「Sorry sir !」阿強回話

「咁子藍sir放工去休息啦.剩低既我教啦,新人組,你地好辛苦子藍sir wor」

「Sorry sir !」我們一起回話

「啊係,黎緊我放假兩日,你地醒醒定定唔好衰太多野啊 !」子藍sir對我們說道

「Yes sir !」

「好啦子藍sir,我睇住佢地啦.」

「哎好啦好啦,走啦.」

說罷子藍sir拎起自己頂帽,向飯堂踏出腳步

我地亦隨住致敬位,嗌出
「Good afternoon sir Thank you sir」

子藍sir OUT

秋sir IN
live
沙咀係咪右班慘過左班?

呢個我想你地睇故自己體會
Lm
「新人組.」
秋sir望住臺上Recall拎過來既文件說道

「Yes sir !」

「繼續食妹」

「Yes sir ,thank you !」

「咩野話??」
呢句質問,我地聽得出係不滿.

我們立即加催聲量
「Yes sir ,thank you ! 」

但係,秋sir企左起身,開始行過黎我地到

任誰都覺得,秋sir行埋黎,一定會發生啲野

「嗌乜野Yes sir thank you 啊 ! 開始食飯係嗌good afternoon sir thank you sir嫁嘛!」
佢大力錘了膠枱一拳,震動讓我們的心猛地一跳,原來唔係衰聲量,係內容

「Sorry sir ! 」

「繼續食妹 !」

「Yes... 」
「Good afternoon sir ,thank you ! 」

秋sir立即發現不妥,我地亦知咩回事

有個傻閪又諗住嗌Yes sir thank you sir,但係發出左一聲"耶"就收左聲

「邊撚個"耶"啊?」
呢句其實幾好笑,因為頭先果句的確係喝彩既果種"耶"的叫法

秋sir雙手擺在膠枱上,笑住問道

但係我地誰也笑不出,幽默既氣氛,幾時都唔會係呢到出現
我們全部坐在位上,膽戰心悸,互相用住質疑既眼光望黎望去

邊撚個啊?招啦 !
我地都希望,果個人可以自己企出黎

「下? 無人招啊?」
好明顯,沙咀阿sir唔會有耐性等你招的

阿強企左起身舉手應機

屌又係佢,我地眾人心諗

秋sir走了過去,一下扯起佢既衣領,大聲對住佢塊面咆哮
「你耶乜撚野啊你 !? 好撚開心啊?頭先問你,你唔即刻應?」
「我頭先講左嫁啦,嗌good afternoon sir thank you sir啊嘛, 你醒未啊?」
秋sir近距離一巴打在阿強面上

而阿強,只能

「醒未啊? 」
說罷又加一巴

「醒啦嘛!? 」

「屌你老母答Yes sir 啊嘛呢個時候! ! 」
又一巴

「哎唔好食 !全部 起身收拾餐具! 」

「Yes sir ! 」
一餐午飯,咁就無左著落,我地全部人都用埋怨既眼神,望向阿強

「全部出去集隊返B座,屌你老味真係要打撚醒你個仆街.」

呢句無人覺得係假,我開始暗生同情,但又覺得頭先阿強頭先遲招真係好ON9
回到B座,我們單行靠墻企返係大廳,而Recall亦都拎出B座既各樣找數工具.

秋sir入了冷氣房,並且叫少強
「死入黎啦! 」

「Sorry sir ..... 」口裡說不,但身體必須誠實.

少強說出害怕既回應,入了房.

秋sir亦都開始兌現佢既承諾
房間內既喝罵和打數開始傳出

「屌你老味你黎左新人組幾多日啊!? 教到宜家都未撚識曬啲野!?」

啪啪啪

「Thank you sir 1」
「Thank you sir 2 啊啊」
「Thank you sir 3啊」

「唔好學致敬啊! 唔好學摺被啊! 屌你老母乜鳩都唔學就唔好衰入黎啊嘛! ! 屌你老母!」

啪啪

嘣 嘣
「Sorry sir sorry sir .................」

碰碰碰

「Sorry sir sorry sir ....」

「你試下再閪落去啊 ! 再閪啲啊 ! 你咁撚閪,點樣落山啊! 係唔係想留班啊! 屌你老尾」

嘣 嘣
「Sorry sir ....」

碰碰碰

「Sorry sir sorry sir ....」

Sorry sir

Sorry sir

Sorry sir
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
啊強好撚慘
睇字都覺得好巴
房間內既聲音,漸漸停下

但外面的我們,心跳卻加速不少

無幾耐,阿強終於出返黎.
一副被打了的小狗模樣,臉上的淚痕,受痛的姿勢

佢頭先真的不好受

「邊三個新人琴日黎嫁 ?」

「Yes sir !」
我們三個新人立即舉手回應

「誒...就你先啦肥閪,入黎先 !」

OH

SHIT

我醒起啲野

新阿sir

好似要.........

仲打緊文

12點前出多次
仲打緊文

12點前出多次

加油巴打
個個都叫你做肥閪
正皮留名
「Good evening sir good evening sir, 請批准我新人組學童進入三號倉 sir, good evening sir thank you sir !」
「Good evening sir good evening sir, 請批准我新人組學童進入三號倉 sir, good evening sir thank you sir !」

我定我們
Good evening sir! 同sir報,啲阿sir好撚恐怖
lm
秋sir唔惹小
個個都叫你做肥閪

好慘
好巴 秋sir
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞