[少年監獄] 感受沙咀 三

1001 回覆
504 Like 10 Dislike
巴打咁夜出文
我都不意外了

幾乎每個新見到既阿sir都會對我既兩樣野產生反應

一係罪行,二就係身形

我的兩個缺點,係呢到被無限放大,肆意地公審

「喂你咩事啊? 你咁撚肥都可以入到沙咀既? 」
紅sir渣住我了層車胎,開始讓我難堪

「Sorry sir..」
每一次對我既身材既質問,都令我更加低落和自卑

「你好同我比心機減肥啊! 呢到唔比有肥人嫁屌你!」

「Yes sir..」

「咁你順便報埋啦,衰咩入黎嫁?」

其實巴打個時有幾肥
「阿文,幫我記低啲數字啊.」

「高174cm,重,哇屌啊,呢個仆街重80KG ! !」

我既體重簡直就如女人既秘密一樣,被爆後覺得好唔尊重

btw, 我又的確係肥,但唔都唔想好似宜家咁,肥到變焦點

「你自己比心機諗辦法減左佢啊 ! 下次體適能我見唔到改善既,我實打你老母臭閪嫁.」

「Yes sir .」

係呢到,我既肥就係罪

嚴重到個個都會拎我既體重和身形,威脅我既走期同日子

心中既委屈不斷地增加,但我只能忍.

然後陸續進行其他的測試

完成後,我地跟返楚sir, 回到B座沖涼
再一次既等待,再一次挨凍等前面果批沖先

沖完抹身,大家夾手夾腳用脫落黎既底衫和用過既毛巾,抹乾返個沖涼房

「喂肥衡.」
阿壯過來撩我吹水
「你講咩啊? 」
我有啲不滿呢個稱呼

「講笑姐, 你仆街啦你,咁多阿sir都叫你減肥」

「........」
我都搞唔清楚,你係想安慰我定踩多幾腳

「多謝你提醒wor」

「唔係啊..我想話..撐住啊.」
原來係安慰.

「得啦.我會嫁啦.話說你個培訓好唔好人?」
我感到安心了些順便問問
「OK啦,都算唔錯,你果個呢?」

「好差啊...我晚晚都唔知點算...」

「哎..我都幫唔到你..呢到唔食果一套..忍下佢咯」

「唯有咁啦...」
忍..
但真係好難忍住佢

我心中漸漸有種負面諗法

其實我既入冊條件,體能呢一環已經咁差

個個阿sir見到我都猛咁屌鳩我既肥

仲有唔少話會打爆我既走期,讓我最遲走

咁我仲要努力黎做乜鳩?

更何況,呢到既鍛煉都唔係一般既巴

係好撚巴

最早四個月三星期,最遲六個月
呢個係沙咀比我既期限(走期)

但問題,節省出黎既呢五個星期,真係值得我去博盡自己?

我反問自己,但同時
果種無力感和壓力,越來越重

更何況夜晚休息,要抖既時候,我仲要對撚住個咁巴既培訓

我.......
負面既情緒,總是不好的

但無論我諗緊啲咩

沙咀既行程,阿sir既命令,你都要跟隨下去

我地進入飯堂,今晚既晚餐係一大塊牛肉加黑椒汁.

飯菜肉汁,新人組要界飯

半碟白飯已入肚

我終於可以食到菜了

晚飯結束後,

我們回到B座

越近夜晚
我就越覺得恐懼,因為我真係唔想對住阿勇

我開始諗方法,睇下可以點解決呢回事

因為每晚咁被他對待,真係人都顛
話比阿sir知?
因為阿sir話過,如果有事可以同阿sir講

獨自對抗阿勇,同阿勇攤牌玩大佢?
反正我都覺得自己會打爆,今日磅完足足80KG點撚減?同佢一齊攬炒咯

我諗既方法,得呢兩種

但好似無論選邊個,結果都會好難受

諗野既同時,B座開始派包奶

Recall開始遞奶比我地

「Thank you sir 唔該同學」
「Thank you sir 唔該同學」
「Thank you sir 唔該同學.......」

我地互相說著這句,仿佛我們真的在表達謝意般

「喂,你係唔係啞撚左啊! 你果句Thank you sir 唔該同學呢? 」
虎sir無端端一句責罵,飛向阿渲
Live
阿渲立即踎低舉手Sorry sir

「除眼睛,摑自己塊面,摑到我話停為止.」
一句簡單既命令,令空氣開始凍結

我地其他人都吞聲嚥氣,等待著阿渲既下一步

阿渲稍稍停頓了下,開始提起左手摑向自己

這是尊嚴被摑下的聲音

「做咩啊? 唔使打數啊? 」

「Thank you sir 1」

見到阿渲自己摑自己,又要自己打數,眼前呢幕讓我於心不忍

「你咁既力度啊? 頭先係唔係無食飯啊 !? 」
虎sir既命令開始強勢.

「Sorry sir !」
「繼續啦,我未叫停.」
阿渲停頓了下,再次摑下

啪 !
「Thank you sir 2」

啪 !
「Thank you sir 3」

啪 !
「Thank you sir 4 」
「屌你老母你講乜撚野啊! ! ! ! ! !」

成個B座立即響起虎sir既咆哮
個反應就好似一個引爆炸藥既開關,果下thank you sir 4就係按左個開關,而虎sir就應聲而爆

我都未意識到個4出事既時候

虎sir已經成腳兜左過去阿渲到

阿渲受力應聲撞上墻面.
場面頓時讓人不安起來
虎sir既咆哮再次響起
「屌你老母啊你咒阿sir死 ! 屌你老母啊你咒阿sir死 ! ! 屌你老母啊! 」

虎sir既瘋狂和憤怒,全部撒在了阿渲身上

楚sir立即發令
「全部人擰轉身About turn ! 咪撚望啊!」

沒有了畫面,但環境正如播著恐怖片的戲院,音效仍然讓人恐懼

「屌你老母啊黎左幾多日啊 ! 仲未撚識牌頭啊! 屌你老母你打得少啊! 好講唔講講Thank you sir 4 !? 你講多啲啊! 屌你老母」

虎sir一路屌,一路啲拳打腳踢既聲效不斷出現.
嘭....啪.嘭..嘭.嘣.碰.........................

耳邊阿渲的Sorry sir 一時大聲一時細聲,但都一直不停重複呢句Sorry sir.就好似呢句Sorry sir可以保他一命般

這段類似的交響樂,我在壁屋DCR(二倉)聽過,但呢段更加令人恐懼和震撼

嘭....啪.嘭..嘭.嘣.碰.........................
Sorry sir ..呃啊..咕..呃..sorry sir ...Sorry sirrrrrr....................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
終於,停下了
「屌你老母臭閪啊!,你個仆街含家產. 你試下再講啊! !」
虎sir屌完呢句後,終於停了停回了回氣

「邊撚個係呢條仆街既培訓啊! ? 」

「Yes sir !」
說罷一個三年班立即踎低舉手應機

「你個新人好撚閪啊! ! ! 」

「咁你今晚識做啦? ! 同我教好條仆街啊! 」

「Yes sir !」

「起身啦屌你老母, 扮可憐啊!? 」
虎sir說罷,又傳來一聲低沉的"嘭",應該又對阿渲踢了腳

「我話比你聽,呢到無得講Thank you 4 , thank you 7, 同thank you 9 嫁 」

三下Thank you sir,我都聽到一聲"啪"音夾在中間
Live
Thank you sir thank you sir
「全部同我死入倉! !屌你老母啲奶同我係廁所倒曬佢,包都唔撚比食 ! ! ! 」

「宜家返倉 ! 全部人多謝呢條撚樣啦 !」

成個B座,新人和培訓都被虎sir的怒氣嚇親

一番勞氣折磨後,我再次回到12室

我知道阿渲的慘狀

那股後怕,讓我覺得好似我都被虎sir打了一般

不過現在,並沒有機會讓我去關心阿渲
因為我都有自己的難題

面前既阿勇

我應該點應付?

「喂,你地呢期既新人好鍾意玩野wor」
佢露出少少奸邪既眼神說道

看來這晚,還要繼續落去
無了 兩日後見

或者300正皮我都可以再加速一次嫁
樓主形容自己內心世界好好睇
無了 兩日後見

或者300正皮我都可以再加速一次嫁

Sorry Sir! 同sir報,本身係楚sir接更但突然變左係虎sir打
唔講4,7,9應該講咩?
Skip咗佢?
Fuck you sir4, fuck you sir7, fuck you sir9! 你班濫權柳記我屌你地老母啊, 快d同件mk阿勇一齊陷家剷啦
Fuck you sir4, fuck you sir7, fuck you sir9! 你班濫權柳記我屌你地老母啊, 快d同件mk阿勇一齊陷家剷啦

仲要浪費食物, 我地交稅就係養埋你班柒頭柳記濫權同嘥鳩哂d野食
Good morning sir .同 sir 報 終於追到live ,good morning sir thank you sir
Skip咗佢?

4 7 9要用thank you sir代替
姐係
thank you sir 1
Thank you sir 2
Thank you sir 3

利申:好似係
Google過,肥仔真係唔會判入沙咀
點解樓主入到沙咀
Skip咗佢?

4 7 9要用thank you sir代替
姐係
thank you sir 1
Thank you sir 2
Thank you sir 3

利申:好似係

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞