[少年監獄] 感受沙咀 三

1001 回覆
504 Like 10 Dislike
正義感肥仔 唔好撚輸阿
阿勇正仆街
留名
無啦又
懲教死都唔認錯,有咩資格叫人認錯改過

坐監啊屌你老母,真係波假呀? 咁撚怕記唔好犯法。 坐監唔撚巴你想點先巴? 使唔使政府出埋錢叫埋雞比你解決生理需要先叫人權?
10幾年前係ad倉做project見盡唔少,也知到樓主講o既係鐵一般事實! 但咁又點? 講巴香港yp其實只係相對出面太癈,所以覺得巴。同時,見盡幾多地獄人渣,佢地成個價值觀扭曲哂,唔係咁對佢地,你想點對代?

呢位廢坑不如你學好d中文先啦 你指出面嘅yp係咪指北韓/菲律賓 屌你老母
Good morning sir Good morning sir 同sir報宜家全世界等緊你出文 Goood morning sir Thank you sir
見完工 心已死

打文算 今晚出

見完工 心已死

打文算 今晚出

interview如何?
文職?
見完工 心已死

打文算 今晚出

因為入過去?
呢幾日咁熱 兜頭曬做Pe/步操都慘過食屎

agger
身在沙咀的同學好慘
見完工 心已死

打文算 今晚出

因為入過去?

無問既又
話等消息
見完工 心已死

打文算 今晚出

因為入過去?

無問既又
話等消息

文職?
見完工 心已死

打文算 今晚出

因為入過去?

無問既又
話等消息

文職?

IT狗

好有圖面
唔知點解會用娃娃舜個樣代入阿勇到
樓主出黎果陣有無fit到漏油
見完工 心已死

打文算 今晚出

因為入過去?

無問既又
話等消息

文職?

IT狗

出返離之後有無持續擔心案底對前途有影響
thank you sir 唔該同學
見完工 心已死

打文算 今晚出

因為入過去?

無問既又
話等消息

文職?

IT狗

揾邊樣 IT?
有冇經驗?
在這之後, 頂著太陽,操到中午

意外的是,我以為阿勇已經出左招,但這個充滿汗水的早上,並沒有

之後返到去飯堂,

食住想嘔的眉豆粥和方包後

迎來的是左更的秋sir

而這時左班的Recall 阿sir亦都逐漸到步
佢叫 易sir ,係左班Recall 阿頭

帶著懲教帽進入飯堂,而我們自然一句good afternoon sir 歡迎

佢行到虎sir那邊開始交更

「Hey ! 虎sir ! 你有無收到風啊?」

「收到啦,今日下午會有三個人過界啊嘛.」
虎sir吸了口煙說道

「嗯嗯! 其中一個仲要係Recall 」
易sir 說

「哼 ! 又返黎. 」
虎sir呼出那口煙,那口怨氣

隨後, 易sir接替虎sir

秋sir接替楚sir

這個下午,係左更的下午

易sir 秋sir IN

楚sir 虎sir OUT
10s lm
這天下午並沒有什麼特別事.

好平常地上"教學"PE堂

好平常地被戴sir一路屌打一路做PE

好平常地沖涼
好平常地爭取到秋sir口中既"餅"

然後進入飯堂

食我地既晚餐

今日,食魚,半條池魚

換言之,係星期六

在全部人入座後,有三個學童由指模房的方向走來,入了飯堂

看著他們三個,其中一個心口橙牌,其餘兩個步操姿勢明顯不熟練,而且名字是白牌

應該就係易sir話既過界的三人
呢到講下,Recall係咩生物

Recall即係本身已經拎左走期放左出去既人

但係在守監管令的期間(1年), 犯了監管令的條款,然後被遣返沙咀既人

所以Recall的遭遇,可想而知

那三人到步飯堂後,秋sir先領走了兩個新人,然後叫那三個Recall一齊去教點攞飯

剩下的,那個新來到的Recall

佢立即麻利地來到易sir面前

踎低舉手

「good evening sir ,我Recall 學童黃偉建,因犯監管令第十一條,於晚上十一時前回到指定居所的條例,所以於20....」

話未說完

佢真係未講完

易sir一巴車左過去

啪的一聲

聲音響徹了整個飯堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞