[少年監獄] 感受沙咀 三

1001 回覆
504 Like 10 Dislike
「全部坐低.」
秋sir發出一道福音般的命令
因為有得坐係地下,簡直係享受

至少我兩日內,可以坐既時候都係夜晚在倉內的時候

「喂阿強仔,你好唔掂wor」
秋sir坐在軟凳上說

「Sorry sir !」
少強受驚般踎低舉手說道

「再咁落去你乜都仲係唔識, 就真係要留你班嫁啦 ,你係唔係想留班啊?」

「Sorry sir !」

「咁你比心機學啊嘛 !!學到咁樣,你睇下J既
秋sir難得表現出勞氣的一面

「Yes sir !」

「今朝我就無乜點仔細check你地毯既,你地清楚嫁啦,下次我返工既,記得再摺好啲啊,知唔知啊? !」

「Yes sir !」

「好啦,見你地頭先都操得OK,我地餅多陣先去食妹啦!」

(餅既意思即係hea,休息的意思)

「Yes sir , thank you sir !」

餅左一陣,去到飯堂

打多左
今日既包,係果醬包加紅豆粥

諷刺的是在苦的監獄中,都可以食到啲咁甜既東西

突然致敬位起立嗌了Good afternoon sir

我們亦跟住回應

「Good afternoon sir ! !」

這是接更的信號

右更的阿sir要來接更了

子藍sir說了,他會放假,所以我們都無預計子藍sir的出現
但都估唔到,同虎sir一起步入飯堂的,是昨晚夜更的楚sir

哇..真搏

「喂,秋sir 」
楚sir向秋sir行近打了招呼

「哇楚sir你咁博既? 夜更又係你,接更又係你既 !?」

「係啊屌.子藍話好耐無放假,其他人都放左唔夠人,咪我頂兩更咯」

「咪係咯,個個都去旅行,我都頂左阿易睇埋Recall組啦. 」

「屌我仲要頂埋後日呢」

「哇,咁你又真係辛苦啲,小心身體啊你,喂新人組,醒目啲唔好激到楚sir勞氣啊 ! 聽日又係我既更,如果激到楚sir勞氣既,你地就知味道啊!」

「Sorry sir ! !」

在兩位阿sir簡單交代完接更細節後

Good afternoon sir thank you sir

我們一起為秋sir送行

秋sir OUT

楚sir IN
Thank you sir 1
thank you sir 2
thank-you sir 3
thanks you sir 3
Thank you sir! Thank you sir!
加速加速
下半段我夜少少出 聽日睇都得架

未放工 等到你
留名
thank you sir 6

多左醒目仔
Thank sir Thank sir!
Thank sir Thank sir!

Sorry sir!
Thank you sir Thank you sir!

未放工 等到你

一點都未收工 ?

未放工 等到你

一點都未收工 ?

快啲出
之後楚sir帶我們回倉,換衫

換既係PE衫

著上了PE短褲和PE鞋

我既心就開始下沉

身上殘留既酸痛仲提醒緊我,呢到既PE係幾撚巴

但大家都知道

呢到得Yes sir, 無No sir

來到昨日既膠地上,右班的PEsir亦來到我們面前

「喂阿紅」
楚sir向佢打了招呼

「楚sir, 哇又係你既」
紅sir,帶著眼鏡,長袖藍色外套和長褲,但最顯眼的,應該都是他的光頭

「好啦,全部人跟住我入體育館, 今堂做體適能測試,全部入曬黎幫手Set 場」

「Yes sir !」
幸好,我以為今次PE堂係要繼續學PE動作

體適能測試,姐係做一系列既度高磅重,測試握力同肺活量等等等等既身體數據,然後紅sir就會記錄低

「拿,呢個體適能會一共做四次既,宜家做一次,二年班升班做一次,三年班升班做一次,走期果陣一次.」

「哇我屌你啊.你睇下你」
紅sir見到我向我行近
我都不意外了

幾乎每個新見到既阿sir都會對我既兩樣野產生反應

一係罪行,二就係身形

我的兩個缺點,係呢到被無限放大,肆意地公審

「喂你咩事啊? 你咁撚肥都可以入到沙咀既? 」
紅sir渣住我了層車胎,開始讓我難堪

「Sorry sir..」
每一次對我既身材既質問,都令我更加低落和自卑

「你好同我比心機減肥啊! 呢到唔比有肥人嫁屌你!」

「Yes sir..」

「咁你順便報埋啦,衰咩入黎嫁?」
「Yes sir.同sir報我學童325412蔡衡,因犯.......」
我道出自己的罪行

而紅sir亦都拋出佢既反應

「哇屌,你變態係Gay嫁? 死遠啲唔好埋黎 」

「Sorry sir.同sir報....」
我急急開始解釋

紅sir聽完後,
「屌你係唔係正常嫁? 唔係歧視你,但如果你係Gay既呢到要講嫁.好似果個啊邊個邊個咁,喂死Gay佬」
紅sir向隊列嗌話

阿渲亦隨即企左起身回應
「Yes sir.」

「拿,」紅sir指住阿渲

「呢條友衰肛交嫁,你小心啲啊你,不過你真係Gay既,我就同戈sir傾下安排你地兩個一個倉,哈哈」

「Sorry sir..」
紅sir講既笑話並唔好笑,但的確讓我們兩個難堪左

「哎唔講呢啲啦,開始體適能.」
我先企上了電子體重磅
Live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞