[少年監獄] 感受沙咀 三

1001 回覆
504 Like 10 Dislike
你問我答死左post想係到問
如果入面啲犯抱不合作姿態 完全唔理佢on9要求會點
加監?唔比飯食?定其實吹唔漲?

好似係打到仆街 , 終極絕招打懵仔針

掟落樓處決佢, 話佢逃獄

其實我覺得好難講得通逃獄, 佢又唔係判終生出唔返黎, 只係判左幾個月姐, 好難會令人信佢會為左唔想坐幾個月而逃獄.

所以當有人係入面死左懲教都會畀人質疑虐囚
但係最後都會冇左件事, 第一冇證據, 第二社會唔同情入面既人

見上面幾多冇腦柒頭話入去比人打係抵死就知 華人文化真係賤種黎

老實講句
打針都話有機會
但扔人落樓班柳記真係唔會敢 100%肯定

利申 受過

其實我覺得好難講得通逃獄, 佢又唔係判終生出唔返黎, 只係判左幾個月姐, 好難會令人信佢會為左唔想坐幾個月而逃獄.

但係最後都會冇左件事, 第一冇證據, 第二社會唔同情入面既人

見上面幾多冇腦柒頭話入去比人打係抵死就知 華人文化真係賤種黎

華你老母 係支那 識唔識改口叫支那呀
呵呵 你鐘意玩野丫嘛

我有排同你玩

我淨係知我一早block撚左你條柒頭 仲有華人文化同支那文化兩樣黎架傻西
我想問d警察點知你過左宵禁時間都沒翻屋企

我估係畀龜逗

其實個樣唔係太古惑,真係個樣好人好姐唔會逗鳩你掛

個樣毒撚到成個思覺老師咁咪永世唔會比黑警逗囉

自問死毒撚都試過夜晚10點幾打完壁球, 同個毒撚FD畀龜逗

講開黑警逗人,試過有晚比黑警逗完,同佢地講球場好多南亞佬向度飲酒,佢地聽到之後即刻行相反方向走人 繼續逗d食完宵夜嘅四眼毒撚

老實講句
打針都話有機會
但扔人落樓班柳記真係唔會敢 100%肯定

利申 受過

你邊年入去先 而且憑乜咁肯定班撚樣唔敢?

我淨係知我一早block撚左你條柒頭 仲有華人文化同支那文化兩樣黎架傻西

支那就支那 冇人似你條戇尻分開
屌 , 阿勇好撚煩 , 又係依句

有浸柒味

錄音機

阿勇的日常對白
1.你鍾意玩野丫嘛
2.我一定搞鳩你
3.有排同你玩
4.呵呵
5.sorry sir
6.thank you sir

有無人未訓
有無人未訓

Hi
有無人未訓

Hi

夜睡的鳥兒有文睇
有無人未訓

Hi

夜睡的鳥兒有文睇

你鐘意玩野丫嘛
依家夜晚的情況,阿勇同我之間相處已經係惡劣到不堪

阿勇既態度,越來越串和放肆

時常踩鳩我,駡我,大我

我不停對自己講,唔理佢當佢狗吠就算之類的安慰說話

但監倉的空間,就是那麼大,這麼細

你既培訓即使係郁一郁個身,你都會聽到

所以佢和旁邊培訓傳來的嘲笑和辱罵,我都一 一入曬耳

我只可以阻止那些說話入心

「我話比你聽啊, 你試下再同我閪冧啊 ,我有排同你玩」

老實說,我真係未試過,同呢種人打交道

而且仲要係監房地方
靜坐時間
開始前,佢今次狠狠瞪了我一眼

「你試下唔好再叫我啊, 我睇你今晚點過 」

咁我又真係唔敢試

經過昨日,我重新審視了一下自己的立場
我發覺自己真係劣勢

畢竟佢已經捱到就黎出冊,呢個沙咀既遊戲規則,佢已經清楚曬
所以可以搞鳩我既方法有幾多,我真係唔知

就好似琴晚佢揚曬我啲毯和擺房,我真係屌佢老母估佢唔到

I don't see that coming

而且, 更不用說連啲阿sir都會偏幫佢
「你試下同阿sir投訴我咯,你估下啲阿sir, 係信三年班既我呢? 定係新人組既你呢 ?」

唉,就算鬥,睇黎贏面真係唔大,所以佢先會咁放肆

你就真係戇撚鳩兼冇得同支那分開喇, 我屌你老母臭閪
你條煩膠守法撚平時講d野成個五毛咁, 學咩人講支那呀? 點睇你都係班支那人嘅同類喎
我屌支那果陣你都唔知出齊毛未啦柒頭 柒撚左就縮番入你老母個臭閪度啦支那五毛
靜坐完後,
「咦, 新人 wor」
在磨鞋時間中, 又一位新的阿sir出現

佢比較瘦,唔帶眼鏡但氣場有種冷酷的帥氣, 好cool ,好有男人味

佢叫子候sir ,右更,不過今晚係夜更

「Yes sir 」我回應道
「唔好怕醜啦,過黎報比我聽,比阿sir認識下先」
難得,我聽到既係友善的邀請

所以我都樂意去報

「Good evening sir ,同sir報: 我學童325412蔡衡,因犯...............」

佢聽罷後,都係一樣的驚訝, 但在他眼神中,我見到更加多的是佢開緊我玩笑

「Sorry sir,同sir報: 件事係...........」
解釋完後,

子候sir微微沉思了一會兒.
「嗯..咁你比心機啦.」

說罷他便繼續巡倉

而倉內的鬥爭,依然繼續
磨完鞋,熄燈後

子候sir大嗌通知全倉
「磨鞋完畢! 加強體能訓練既, 今晚有人巡, 所以唔好搞得太夜啊! 」

「Yes sir !」

我聽完頓時覺得安慰

至少今晚唔使比佢玩咁耐

「喂邊個邊個, 咁你今晚做唔做啊? 」
佢故意用啲濕鳩講法刺激人

「做.」
然後趴地.開始佢果套加強體能訓練

你條煩膠守法撚平時講d野成個五毛咁, 學咩人講支那呀? 點睇你都係班支那人嘅同類喎
我屌支那果陣你都唔知出齊毛未啦柒頭 柒撚左就縮番入你老母個臭閪度啦支那五毛

咁多位學童,你地會阻到其他高年班同學睇故wor

要討論既就自己出去開討論post,依家拜託停戰吧
依舊地,佢既打數玩野玩得好重,好無恥

啲體能動作,我實在頂唔順,想一組一組做完停幾秒再去

但佢就話一定要爆兩組,如果唔係就唔計

我屌今日既下午和早上已經步操操到仆街嫁啦
返到倉仲邊有咁多體力
更何況我體能弱雞

「你姐係逼我唔做姐? 停一停唔得?」

「停乜啊? 你有資格同我討價還價咩? 你落左山咪又係一樣要做 ! 睥咩啊? 你望夠未啊? 做啦柒頭」

「係 .......」
我繼續死定,撐下去

但,始終有個極限

咁多位學童,你地會阻到其他高年班同學睇故wor

要討論既就自己出去開討論post,依家拜託停戰吧

我已經屌柒完個懵閪, 請繼續出文
「呼....呼呼......呼...等陣先, 我真係唔得...呼呼..」
我喘著大氣說道

「停乜啊 !我有叫你停咩? 再唔繼續我重新計過 !」
佢既催促好似魔鬼般

「喂 ! 呼呼.....呼, 真係等陣先啦 ! 」

「好,等陣先,咁頭先果組唔計.」

「你...! 」

「你咩你 ? 再唔繼續啊? 我當你重頭黎過啊」

「喂, 你好了wor ,宜家乜事先? 你要咁樣對我? 我唔係連累你好多啊嘛?」

我終於忍唔住那團火,向他攤牌
但他,起碼個勢,比我更火
「你咩事啊?」佢企返起身,然後推了我一野

「做咩啊你? 唔撚妥啊? 咪唔好做咯, 你咩身份啊你? 屌你老母你新人組黎嫁! 咁同我講野, 你知唔知我一句說話,就算你落左山,我都可以繼續搞鳩死你啊! 死柒頭 !」

我比他呢句嚇窒左, 姐係呢種夜晚既日子會持續? !

「我唔明, 我係領悟力差左少少, 衰左幾次姐,值得你要咁撚樣對我?」

「呵呵,」他輕輕一笑

「咁你記憶差, 呢到既牌頭就會幫你記憶嫁啦, 不過, 你衰既係其他野 」

說完他行近我,然後黑社會式的拍打我塊面

「你睇下你頭先點同我講野? 唔分大細, 總之我宜家唔撚妥你, 搞鳩你, 你可以點? 呵呵,吹咩?」
他在我耳邊細語呢返說話.

可以點同佢鬥?

「咁宜家點? 你做唔做?」
佢繼續問道
但我始終想傳達一個訊息
「唔」
「做 !」

我咬牙切齒,狠狠說出呢句!

「呵呵, 好啊好啊,你係型既」
「不過你唔好唔記得, 呢啲有代價嫁, 傻仔 」
佢陰笑完後,唔理我然後上床了

剩下我一人,在此忿氣

我望住呢條仆街既背影

如果我宜家拎個重物一野打落佢既頭到

偷襲都應該會成功,佢唔死都變植物人

不過, 我就會變Cat A 然後判刑無期

哎...諗下個後果,我已經覺得好撚巴

更何況,計劃去傷害一個人,真係好難受

好似係承認左自己係阿勇果種人般

所以呢啲,都係我既想像
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞