[少年監獄] 感受沙咀 三

1001 回覆
504 Like 10 Dislike
「Good afternoon sir, 同sir報, 我Recall學童有事搵虎sir .good afternoon sir thank you sir」

空氣瞬間沉默

那一句說話,好似一句咒語,讓時間暫停了一會兒般.

每個人都閉聲吞氣,仿佛隨便一個舉動,就會打破呢個魔法,然後承受詛咒

黃偉建開始發抖, 佢好驚

然後,老虎說話了

「搵我咩事啊 ? 」
虎sir側過頭,冷眼望住佢
簡單一個問題,讓空氣重新流動, 但我地都知道,呢啲問題,係虎sir想發惡既前奏

「同sir報...我Recall學童........」
佢話未說完,虎sir立即爆發一句

「屌你老母死出黎報啦! 係唔係要我請你啊! 」
這句話說充滿怒氣,整個飯堂為之一震

我們新人組的心跳狠狠地跳動了一下, 即使,這股怒氣不是衝向我們的
在中間位置的黃偉建被震後,立即thank you sir唔該同學讓身邊的其他recall讓位想行出去

但係,虎sir既憤怒,並沒有耐性

「屌你老母閪啊,你仲慢慢黎 ! 」

虎sir快速行去Recall那枱,然後一野捉住黃偉建的衣領,扯向自己,絲毫不理會台上的餐點和其餘Recall的位置

整個場面,頓時混亂起來

Recall那枱的枱和凳已經不在一起,附近新人組的我們都開始驚慌,但仍然按捺住心情,繼續坐係到

虎sir開始對住黃偉建咆哮

「屌你老尾你係唔係好撚中意沙咀啊! 啊!! ? 覺得呢到啲野好好食啊! ? 啊! ? 食啊 ! 食飽佢啊! 」

說罷虎sir隨手捉起一杯裝住白粥的茶麥,狠狠倒在偉建頭上

「點嘛? ! 好唔好食啊! ? 啊! ?」
倒完後,佢用茶麥狠狠敲了他頭兩野,然後丟開茶麥一巴車埋去

啪 !

倒在偉建面上的白粥,被車出了幾滴出來, 飛濺在空中

「Sorry sir ! Sorry sir ! 」
偉建大聲嗌著這句,替代著求饒的說話
「做咩啊! ? 唔好食啊!? 咁你又返黎!? 屌你老母! 」

又係一巴

啪 !

整個飯堂,就好似變了羅馬的鬥獸場一樣,不堪一擊的人類,和嗜血的老虎

「其他人全部低頭! 咪望啊! 」
楚sir向我們發出命令,阻止這場處決映入我們眼中

但是, 強勁的3D聲響,係沙咀戲院既特色

虎sir將偉建扯上了飯枱,然後一拳打落佢既肚上

「啊嗚!.........Sorry sir 」

「屌你老母你返黎做咩啊! 你返黎做咩啊! 屌你老母! !」

"碰"

「啊啊!.........Sorry sir....! 」

偉建的求饒,一早變成了哭腔.

無聲的哭, 聽得到的痛,深深印入我們新人組的內心

我不太記得那天虎sir對待偉建的全套了, 但我深深知道, 萬一Recall, 下場絕不好受
偉建的慘劇,持續了整個中午,之後我們回到B座,而偉建則要躝住慢慢行返B座

躝(發音係躝出去個躝), 其實姐係踎住咁樣行路.姿勢係踎低先,然後雙手叉腰,咁就為止躝.

呢種行路方式係巴撚到仆街,尤其係對我呢啲身形重既人,當然瘦既,都未必唔辛苦

回到B座後,

偉建躝入了B座,然後虎sir行到二號走廊既某個倉,然後叫全部Recall過了去

「躝快啲啦,你老母臭閪 !」
期間虎sir仲踢了他屎忽一下,催促他

之後, 不斷地,有慘叫由二號走廊傳出

我地企係大廳到,不知所措,不知下一步應該做咩,等待楚sir指示

但我唔同

我知道我要做乜

我想, 同楚sir講,關於阿勇嚇我既野

但係,舉了手,就無回頭了,我不知道件事去到阿sir到,之後會發生啲咩

我望住楚sir, 我在猶疑
我......

良久

「咩事啊,蔡衡?」
楚sir向我問道

成個廳的人望向我

我舉了手.
偉建的慘劇,持續了整個中午,之後我們回到B座,而偉建則要躝住慢慢行返B座

躝(發音係躝出去個躝), 其實姐係踎住咁樣行路.姿勢係踎低先,然後雙手叉腰,咁就為止躝.

呢種行路方式係巴撚到仆街,尤其係對我呢啲身形重既人,當然瘦既,都未必唔辛苦

回到B座後,

偉建躝入了B座,然後虎sir行到二號走廊既某個倉,然後叫全部Recall過了去

「躝快啲啦,你老母臭閪 !」
期間虎sir仲踢了他屎忽一下,催促他

之後, 不斷地,有慘叫由二號走廊傳出

我地企係大廳到,不知所措,不知下一步應該做咩,等待楚sir指示

但我唔同

我知道我要做乜

我想, 同楚sir講,關於阿勇嚇我既野

但係,舉了手,就無回頭了,我不知道件事去到阿sir到,之後會發生啲咩

我望住楚sir, 我在猶疑

追到live
樓主加油,好多巴打支持你
冇拿?
我想問d警察點知你過左宵禁時間都沒翻屋企

我估係畀龜逗

其實個樣唔係太古惑,真係個樣好人好姐唔會逗鳩你掛

有個官會到時到候隨機打電話去你屋企睇你返未

睇女版個 post 話會有人跟蹤監察住你

求女版post
停得好 夠吊癮 睇故都有得巴
Good Evening Sir, 同sir報,新人組蔡衡恰我,唔比我睇文 ,Good evening sir, think you sir

出街睇戲,捧我男神湯哥既場先

夜啲如果早返既,再出多少少
你想玩野呀嘛 好!~

11點前好返屋企喇

你繼續閪冧丫 , 我實搞鳩你 , 呵呵
屌你老母玩野出出下唔出

你繼續閪冧丫 , 我實搞鳩你 , 呵呵

然後展現出一抺邪笑
你鍾意玩野丫嘛
我就唔信你條肥仔夠膽同楚sir講
真心躁撚左 樓主寫到呢度停
你鍾意玩野啊嘛!?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞