【10:09】警方證實Bosco當場不治

1001 回覆
34 Like 14 Dislike
星期日無人上個亭?

星期日凌晨上山, 4am 失蹤 > 星期日早上, 中午, 夜晚 > 星期一早上8點半先搵得返
星期日早上, 星期一早上 啲阿伯照晨運應該會見到 ???
加上星期日應該點都有人行衛奕信徑, 應該會見到佢

除非佢身處涼亭係星期日早上打後嘅事

星期日無人上個亭?

星期日凌晨上山, 4am 失蹤 > 星期日早上, 中午, 夜晚 > 星期一早上8點半先搵得返

會唔會封左山唔比人上?

屋企人星期日中午報警
星期日晚成立指揮中心搵人
【14:56】警方將於下午4時交代案件詳情。

4點應該問曬3個朋友

倒底係咪Martin呢?好緊張

唔好最後講發現有羅生門+疑犯自殺

好緊張

我諗開得記者會應該都掌握得多証據掛

唔會咩都未查到就開記者會

好緊張
【13:41更新】Bosco的屍體在山上一個僭建涼亭內被發現

身穿迷彩衫褲20歲青年郭葦諾﹝Bosco﹞,在失蹤29小時後,今早被發現伏屍藍田五桂山山頭,警方正封鎖現場展開調查。現場消息指,警方在Bosco遺體上發現有不尋常傷勢,東九龍重案組已接手調查案件,並將案改列謀殺案處理。

Bosco伏屍位置位於藍田五桂山的衛奕信徑3段,距離山頂約20米的一個僭建涼亭內,相信涼亭由其他行山人士搭建,旁邊更有人造引水裝置,警方已用帳篷將涼亭圍起調查。該處由廣田邨出發,要行山路約30分鐘方可到達。現場一帶山路並不陡峭,亦沒有密林,現場消息指警方初步排除Bosco墮坡致死的可能性。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56756081&category_guid=10829391&category=instant&issue=20170529

諗唔明 點解會棄屍係個咁明顯既地方 求其掟入草叢都好啊 個三條友本身咁大嫌疑仲咁光明正大棄屍? 咁會唔會係其他人做

個涼亭好多人會上去....點會到今朝8點先發現

未行過果頭.
但星期日, 成日都無人經過?!

個涼亭係上山頂必經位黎...閒日都大把廢老上山啦....真係唔明點會到今朝8點先發現

Google Maps 呢個位?!
https://www.google.com.hk/maps/@22.3062303,114.2422798,3a,81.1y,233.63h,72.89t/data=!3m6!1e1!3m4!1s-2vms8Ww1Ci-dv-ZNLi_gQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=zh-TW

圖中個位係山頂(附近最高點)....而個涼亭係山腰...唔少人上頂前都會係到抖下先上去

上山頂有幾條路....但呢條都唔會少人到8點先發現個失蹤者掛 好奇怪

上面寫距離山頂約20米喎??

咁我誤會左係山腰個涼亭....但我講個山腰涼亭同發現失蹤者個涼亭都係同一條上山既路

都係等差佬記者會
星期日無人上個亭?

咪住先
呢單野好似係星期日大約夜晚七八點先揚出黎
開始上山搵都係失蹤左16小時之後既事
中間既時間 真係有足夠時間去做野喎

但星期日個到都幾多人行,應該無咁易做到野
如果係山頂就唔似淨係martin喇
係諗唔明點解咁講
Martin肯食死貓?
點解報分手地點係咁前段?有咩好?

係咪 sure 報稱分手地點比實際死者發現地點早?如果係,件事應該更出人意表

如果三個人都有份
點解要擺在個亭,夾手夾腳掉落山都得啦

但martin無理由將分手地點講早咁多

所以內情先出人意料
打野戰出事?

消息指,有人在助查時,聲稱與死者行山及欲登山拍照,惟警方調查期間,發現死者友人俱重裝備,穿上迷彩衣及帶備頭盔、面罩等登山,不似普通行山客,懷疑有人在山上打War Game。警方並且在山上檢獲一個染血背包,死者身上有不尋常的傷勢,疑遭人殺害,似曾經中槍,認為案件不尋常,昨晚已將案件轉交重案組跟進。

Source: http://on.cc

玩真槍?
訓教=做野
星期日無人上個亭?

咪住先

星期日凌晨:上山, 4am 失蹤

星期日早上:涼亭未發現屍體
(正常應該有人行過山頂涼亭, 衛奕信徑唔會完全無人行)

星期日中午 (家人報警)

星期日晚上 (成立指揮中心搵人)

星期一凌晨

星期一早上(8點半山頂涼亭搵返)
【14:56】警方將於下午4時交代案件詳情。

4點應該問曬3個朋友

倒底係咪Martin呢?好緊張

唔好最後講發現有羅生門+疑犯自殺

好緊張

我諗開得記者會應該都掌握得多証據掛

唔會咩都未查到就開記者會

好緊張

猶差唔該唔好俾疑犯吊哂頸就真

如果經歷完上次都仲衰多次 我諗形象真係插晒水
打野戰出事?

消息指,有人在助查時,聲稱與死者行山及欲登山拍照,惟警方調查期間,發現死者友人俱重裝備,穿上迷彩衣及帶備頭盔、面罩等登山,不似普通行山客,懷疑有人在山上打War Game。警方並且在山上檢獲一個染血背包,死者身上有不尋常的傷勢,疑遭人殺害,似曾經中槍,認為案件不尋常,昨晚已將案件轉交重案組跟進。

Source: http://on.cc

玩真槍?

玩真槍先唔洗重裝備
反正中左係咪都死
星期日無人上個亭?

咪住先

星期一凌晨

姐係有人搬過條屍或者可能係佢未死自己走番落去
星期日無人上個亭?

咪住先

星期一凌晨

姐係有人搬過條屍或者可能係佢未死自己走番落去

星期日無人上個亭?

咪住先

星期一凌晨

指揮中心8點先去涼亭?
星期日無人上個亭?

咪住先

星期一凌晨

9估...
屍體係紅字個段時間先係涼亭出現
三五成群😦
星期日無人上個亭?

咪住先

星期一凌晨

9估...
屍體係紅字個段時間先係涼亭出現

要估快啦 四點開估丫
建議諗下martin報分手地點點解會比個亭前咁多
要估快啦 四點開估丫
建議諗下martin報分手地點點解會比個亭前咁多

開盤 我訓身買猶差鳩up
應該唔係wargame,人數太少

係試鉛彈改槍,中marco

呢d一見光就坐幾耐下

Marco屌人老味同講要報串

大家一驚就用搶托狂打媽co個頭

Marco?
Martin?
Bosco?
咁都有得笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞