【10:09】警方證實Bosco當場不治

1001 回覆
34 Like 14 Dislike
連登咩事,ii都有人唔知係咩

仲要有人無知問,跟住啲人認真答,屌都唔屌下,好似唔識係正常咁

ii係常識?

google 一search ii 都會搵到相關=ii非法入境者/ii偷渡

【12:20】據悉,有人在助查時,聲稱與死者行山及欲登山拍照,惟警方調查期間,發現死者友人俱重裝備,穿上迷彩衣及帶備頭盔、面罩等登山,不似普通行山客,懷疑有人在山上打War Game。警方並且在山上檢獲一個染血背包,認為案件不尋常,昨晚已將案件轉交重案組跟進。至於被捕3人年齡介乎21至27歲。

【11:42】法醫到場驗屍。

【11:35】死者身上有不尋常的傷勢,疑遭人殺害,似曾經中槍,將案件改列謀殺案,並拘捕死者同行3名友人。

from 東方

3 人行必有屍

會唔會係其實一早打撚死人,條友根本唔係4點幾之後先死

幾時死,法醫好快知道

仲要有人無知問,跟住啲人認真答,屌都唔屌下,好似唔識係正常咁

ii係常識?

google 一search ii 都會搵到相關=ii非法入境者/ii偷渡

咩係google???

ii係常識?

正常人有乜可能連ii都唔識一係新移民再唔係就小學生
有無玩開槍嘅巴打解釋下
改過嘅氣槍有無可能打死人
係咪過2焦耳已經好勁?
槍王之王
消防員今晨8時24分在藍田廣田邨附近山邊找到事主,他昏迷不醒。據了解,由廣田邨出發至發現Bosco的位置,至少要行30分鐘的山路才能到達。不過,發現Bosco一個多小時後,他仍未被救下山,但警方鑑證科人員卻到場調查。至今早10時許,警方證實Bosco當場不治。

紅字睇唔明
即係一早死左
消防望條屍成粒鐘d 猶差先到?

佢地d 消防入面都有救護 睇到唔尋常(有表面傷) 所以call 黑警

唔可以郁條屍 會破壞d 現場証據

我估紅字意思係d 記者話發現左成個鍾都無救落黎

反而黑警就到左 所以黑警可能十五分鍾左右已經到左掛(亦可能成粒鍾先到)

利申:斷鳩估

即係救護已經知bosco 死左
但要黑警黎先可以confirm?

真心唔識想知

屌,可能屍體心口有個洞流乾晒血呢,你唔係現場冇得講,得班警察消防先知,人地消防做野有指引唔會亂來,唔清理現場係驚影響現場搜證(纖維,皮膚組織,鞋印等等)

我諗本身未定佢係他殺
發現有唔尋常傷痕就要call鑑証上去
利申 9up

我又唔係好明,唔識所以問下又有咩問題呢?
佢好心好氣問,咁都要屌?
係呢d方面都要扮老屎忽又何必呢

唔好話屌咁硬繃繃啦,最少都提點佢兩句,等佢知道自己真係好無知囉

依家啲人連google都懶

ii係常識?

咩係google???

佢地用開百度搜索架
要幾多錢先會因為咁而殺人

其實有d war gamer為左享受殺人快感而玩,好多鐘意氣槍既人都一樣,且唔係當一種團體運動,享受合作既樂趣。

咩logic黎 中意槍就中意殺人

咪咁幼稚
你估真係買槍黎:i need to protect my family!!

屌你就真係on 9 唔通奥運射擊又係為左殺人為樂 小人之心
再者你知唔信殺一個人要幾多焦耳呀 加上香港買d氣槍 聲又冇 後座力又無 有乜撚野快感
真槍你渣過未呀 on 9 仔

坦白講我試過射真槍 後助力好大 難瞄 未渣過真係會手震

【12:20】據悉,有人在助查時,聲稱與死者行山及欲登山拍照,惟警方調查期間,發現死者友人俱重裝備,穿上迷彩衣及帶備頭盔、面罩等登山,不似普通行山客,懷疑有人在山上打War Game。警方並且在山上檢獲一個染血背包,認為案件不尋常,昨晚已將案件轉交重案組跟進。至於被捕3人年齡介乎21至27歲。

【11:35】死者身上有不尋常的傷勢,疑遭人殺害,似曾經中槍,將案件改列謀殺案,並拘捕死者同行3名友人。

from 東方

3 人行必有屍

打war game打死人

氣槍過左果個焦耳真係殺到人架

跟著搜屋去搵 d 槍出嚟

ii係常識?

咩係google???

google 係常識?

ii係常識?

咩係google???

google 係常識?

曲線要講明 廢事有人咁樣都炒車

我又唔係好明,唔識所以問下又有咩問題呢?
佢好心好氣問,咁都要屌?
係呢d方面都要扮老屎忽又何必呢

唔好話屌咁硬繃繃啦,最少都提點佢兩句,等佢知道自己真係好無知囉

可能佢追曬post 又google完都唔知係咩嘛
無人係萬能咩都知,佢好聲好氣問我覺得無咩問題,又無洗放到咁大佢係咪無知,和氣討論姐
有無玩開槍嘅巴打解釋下
改過嘅氣槍有無可能打死人
係咪過2焦耳已經好勁?

真槍就咁開一槍 無帶耳塞就好似係你耳仔打一聲雷咁 2焦耳唔知 等睇槍撚介紹
如果真係打war game, 啲II見撚到四條友拎住啲槍跑黎跑去你都即刻匿埋啦
就算唔係 見到佢地著哂迷彩衫 都以為穿山甲巡山啦下話
所以II唔岩邏輯 除非個II係弱智架啦
玩過一次室內wargame,比BB彈射中都痛到仆街,如果痛得多會死,我諗自己當場死左
所以氣槍焦耳改大啲真係可以殺人,法例咁嚴係有原因

from 東方

3 人行必有屍

唔排除自己識改蕉耳

利申乜撚都唔識

from 東方

3 人行必有屍

之後發現張國榮D槍全部唔過12焦耳
消防員今晨8時24分在藍田廣田邨附近山邊找到事主,他昏迷不醒。據了解,由廣田邨出發至發現Bosco的位置,至少要行30分鐘的山路才能到達。不過,發現Bosco一個多小時後,他仍未被救下山,但警方鑑證科人員卻到場調查。至今早10時許,警方證實Bosco當場不治。

紅字睇唔明
即係一早死左
消防望條屍成粒鐘d 猶差先到?

佢地d 消防入面都有救護 睇到唔尋常(有表面傷) 所以call 黑警

唔可以郁條屍 會破壞d 現場証據

我估紅字意思係d 記者話發現左成個鍾都無救落黎

反而黑警就到左 所以黑警可能十五分鍾左右已經到左掛(亦可能成粒鍾先到)

利申:斷鳩估

即係救護已經知bosco 死左
但要黑警黎先可以confirm?

真心唔識想知

屌,可能屍體心口有個洞流乾晒血呢,你唔係現場冇得講,得班警察消防先知,人地消防做野有指引唔會亂來,唔清理現場係驚影響現場搜證(纖維,皮膚組織,鞋印等等)

我諗本身未定佢係他殺
發現有唔尋常傷痕就要call鑑証上去
利申 9up

唔尋常傷痕可能就係槍傷
四條友夜玩war game玩玩下玩出事
射死左事主...
之後作故仔話事主收電話後自行落山
暫時諗到:
1。約BC出黎跟本係個局,有心想殺BC?
2。話有急Call要落山,落手後,會合返另外兩人製做不在場證據?
3。話有電話Call BC都係其中一個人講法
4。最其怪一點就係得4個人就開Game?通常Wargame都係約一大班人
5。如果約BC出黎已經一早係諗住殺佢,成件事都幾恐怖
6。會唔會3人同時犯案?定1人犯案另外兩人知情?
原本諗住上夜山打war game
可能有人拎錯槍
一開槍就出事
跟住作故仔話收到電話急落山
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞