【10:09】警方證實Bosco當場不治

1001 回覆
34 Like 14 Dislike
早排單姦劫 咦家一單war game 謀殺案

加啲三角戀比無線又拍到廿集警察片出黎

講笑要睇場合 仲要唔好笑

你覺得唔好笑咩

收皮啦 叻啦
其實都幾撚心寒
嗰三條友仲要扮撚到好緊張咁

未知既最大嫌疑姐 不過都8 9成了

即使唔係他殺
深夜行山會比個friend自己落山?

大家以後小心啦,連登活動台大把潛罪犯

連登係精神病集中營
梯級仆死有冇可能?

發現有唔尋常傷勢
梯級仆死有冇可能?

無列為謀殺案 唔會係意外
梯級仆死有冇可能?

發現有唔尋常傷勢

到而家都未知點不尋常
要搵支GAMO 要改過先有100j (外國氣動獵槍 香港有售 但並不屬bb彈玩具槍
用個支仲要單發 要槍殺佢除非本身條友本身好撚勁 唔係既話好難一槍中頸
其實都幾撚心寒

最冷靜係Martin 喎 ,條友事後返左屋企瞓覺

條友本身都唔係d咩好人

呢個我唔敢亂咁判斷
又唔識佢真人
佢係嫌疑犯好自然會覺得佢做嘅所有嘢都係壞

上網呃人d真品
我唔覺得會係一定正常人/好人
其實都幾撚心寒

即使唔係他殺
深夜行山會比個friend自己落山?

大家以後小心啦,連登活動台大把潛罪犯

連登係精神病集中營

依個真
口德撚開始進場

睇親呢d post 都有人口德撚口德撚
又唔係好笑
佢地個個都有plate carrier
就算用dummy板都唔係2/3Joule打得穿嘅野
要真係改到好大力先可能
但咁魔改法枝槍未必頂得順

另外上面有人話玩槍就係暴力嘅
我建議你去睇下美國憲法第二修正案

呢度係香港
喺香港鍾意玩槍玩打拳嘅人
我都當佢暴力狂

On9
口德撚開始進場

應該炒車撚會進場先
口德撚開始進場

睇親呢d post 都有人口德撚口德撚
又唔係好笑

D小學雞以前比人串過發脾氣
其實都幾撚心寒

最冷靜係Martin 喎 ,條友事後返左屋企瞓覺

條友本身都唔係d咩好人

呢個我唔敢亂咁判斷
又唔識佢真人
佢係嫌疑犯好自然會覺得佢做嘅所有嘢都係壞

上網呃人d真品
我唔覺得會係一定正常人/好人

我有朋友識佢,話條友成日都話自己好有錢,一身真品之類
有冇人用航拍機飛去睇下

利申:9up
【13:50更新】Bosco伏屍位置,為接近山頂的一個僭建涼亭內;死者屍體已由消防抬下山
【11:44】警方將案件改列謀殺,3名與死者同行上山的男子﹝21-27歲﹞被捕
【13:41更新】Bosco的屍體在山上一個僭建涼亭內被發現

身穿迷彩衫褲20歲青年郭葦諾﹝Bosco﹞,在失蹤29小時後,今早被發現伏屍藍田五桂山山頭,警方正封鎖現場展開調查。現場消息指,警方在Bosco遺體上發現有不尋常傷勢,東九龍重案組已接手調查案件,並將案改列謀殺案處理。

Bosco伏屍位置位於藍田五桂山的衛奕信徑3段,距離山頂約20米的一個僭建涼亭內,相信涼亭由其他行山人士搭建,旁邊更有人造引水裝置,警方已用帳篷將涼亭圍起調查。該處由廣田邨出發,要行山路約30分鐘方可到達。現場一帶山路並不陡峭,亦沒有密林,現場消息指警方初步排除Bosco墮坡致死的可能性。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56756081&category_guid=10829391&category=instant&issue=20170529

最重要係不尋常傷勢 法例上既定義係乜?

可能講緊同周圍環境唔附合既傷勢

係第一個post比我估中左

咁都有得丁

掉佢鹵母cap埋圖讚自己,面皮都幾能厚下!

到底幾戇鳩先可以咁都拎黎打飛機
見工洗唔洗寫落CV

首席連登神探

樓主係咪射到成個moon濕曬?
口德撚開始進場

應該炒車撚會進場先

係第一個post比我估中左

咁都有得丁

掉佢鹵母cap埋圖讚自己,面皮都幾能厚下!

到底幾戇鳩先可以咁都拎黎打飛機
見工洗唔洗寫落CV

首席連登神探

係咪射到成個moon濕曬?

打錯
呢個post好多對槍械一知半解嘅人係到唔識扮識
香港係冇咩可能俾你將枝槍改到咁大j數,就算得啲零件都負荷唔到
其次係頂到啲力嘅零件都入唔到香港
膠珠也好、鋼珠也好,打得死人嘅機會係極低,基本上冇可能
動機會係點?又唔靚仔(即係唔會爭女)
又唔係有錢。

識好多war game友都係仆街,對呢類人好反感。
呢個post好多對槍械一知半解嘅人係到唔識扮識
香港係冇咩可能俾你將枝槍改到咁大j數,就算得啲零件都負荷唔到
其次係頂到啲力嘅零件都入唔到香港
膠珠也好、鋼珠也好,打得死人嘅機會係極低,基本上冇可能

同埋夜晚黑咁靜, 要有咁大力量ge槍, 一定會好大聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞