【10:09】警方證實Bosco當場不治

1001 回覆
34 Like 14 Dislike
【11:35】現場消息稱,死者身上有不尋常的傷勢,疑遭人殺害,警方檢獲一個染血背包,正循謀殺方向調查,並拘查三人。

咁都好明顯下。。。

班友都幾on9,咁快比人揾番條屍

如果係佢地殺 點解可以咁淡定等俾人拉
唔係咁自信以為查唔出啊?

你太高估犯罪者既智慧,好多時犯案都係一時衝動,行動前冇預謀冇埋尾

佢地有9個鐘做事後工作,但咩都唔做,殺完人啲證據仲要放翻係山上面。。。

時間冇咁多...當你3點郁手殺人....最多比你去到5點

去到5點好多廢老上山....我睇佢伏屍地點係其中一條上山頂路....5點後一定多人架啦

利申:藍田友....座山行左不下幾十次

唔係去到下午一點佢屋企人物懷疑再搵人上山咩?
指明話WhatsApp call原因好簡單唧

普通call 電話公司有紀錄

咁個兇手咪作whatsapp call. 再處理左個電話佢 咪以為神不知鬼不覺囉

點計到last online 唧
連登仔真係估中咗

好出奇咩,定你太後生

幾年前有單女嬰於九龍城遭人擄走,引起全城關注,其母親吳天恩後來被警方拘捕

仲有單弒親碎屍咪又係俾舊登講中

自編自導自演既案太多破綻

想知後生關咩事 咁都有得講你都真係好嘢 俾個叻你

連登仔最叻就係9up 神探上身
誤打誤撞 撞撚中就話太多破綻

次次都有人鳩up下d陰謀論
有冇個3個朋友d圖

睇Facebook Frankie Fu個post
無估錯tag咗事主之外果三條友似係同行朋友

越嚟越覺得係Martin...

頭先睇無記話懷疑係他殺
拉左3個人

【11:16】現場消息稱,死者身上有不尋常的傷勢,疑遭人殺害,警方正循謀殺方向調查,法醫亦到場驗屍。

電話果個第4人都好可疑

可能根本冇人打俾佢,一切都只係大話

講打俾佢太易穿煲
所以轉講wtsapp call

聽其他人講,Martin 同Bosco都係因為呃錢而臭朵,會唔會有可能因為分贓唔勻

巴打係邊度得知呢個消息?
今次真係謀殺
其中一個同行

點解咁快可以排除有其他人落手?

因為如果係其他人出手
martin冇理由唔死埋一份
又或者話有其他人既話 martin唔係兇手都係幫兇
(再次鳩up系列)

其實個martin咁定仲可以慢慢訓教..當佢冇講大話 條友真係接左電話/wtapp call真係要自己走 但係其實係另外2條友打比佢 等佢地分開左之後搞掂佢 再同martin會合 有冇可能呢

話訓教姐
邊個知

喺屋企震緊
其中一個同行

再下一個post係張gif 幾個人喺rooftop 夾手掉一條友落樓

其實佢踢人果下應該都跣埋落下
【11:35】現場消息稱,死者身上有不尋常的傷勢,疑遭人殺害,警方檢獲一個染血背包,正循謀殺方向調查,並拘查三人。

咁都好明顯下。。。

你太高估犯罪者既智慧,好多時犯案都係一時衝動,行動前冇預謀冇埋尾

佢地有9個鐘做事後工作,但咩都唔做,殺完人啲證據仲要放翻係山上面。。。

去到5點好多廢老上山....我睇佢伏屍地點係其中一條上山頂路....5點後一定多人架啦

唔係去到下午一點佢屋企人物懷疑再搵人上山咩?

再人上山前都有其他人上山架嘛....呢座山好多人上去晨運架

照紫外燈既話會有腳印架
利申 法醫

上個post

連登仔究竟有咩職業做唔到

全香港仲要得幾個法醫

未見過法官

照紫外燈既話會有腳印架
利申 法醫

上個post

連登仔究竟有咩職業做唔到

全香港仲要得幾個法醫

睇咗幾季CSI已經係法醫了

可能係真呢
(再次鳩up系列)

其實個martin咁定仲可以慢慢訓教..當佢冇講大話 條友真係接左電話/wtapp call真係要自己走 但係其實係另外2條友打比佢 等佢地分開左之後搞掂佢 再同martin會合 有冇可能呢

1. 死者阿哥打電話比死者,結果係「未有用戶登記」
死者到底收唔收到電話都係問題

2. 4個人行緊山,有咩藉口可以令死者一個人行開

實有方法分開到既.

唔係話淨係同一個熟少少咩... 佢同martin都唔熟既..是但打比佢講:martin其實冇黎到呀!你隔黎條友唔知乜水黎 快d走呀! 不過要佢秒信個電話內容 唯一可能就係佢個fd打比佢

可能另外2條友想害martin呢
其中一個同行

再下一個post係張gif 幾個人喺rooftop 夾手掉一條友落樓

又有新故事?
連登仔真係估中咗

好出奇咩,定你太後生

幾年前有單女嬰於九龍城遭人擄走,引起全城關注,其母親吳天恩後來被警方拘捕

仲有單弒親碎屍咪又係俾舊登講中

自編自導自演既案太多破綻

想知後生關咩事 咁都有得講你都真係好嘢 俾個叻你

有留意時事既人對早年呢幾單自編自導自演既案應該唔會陌生
可能你個時無上舊登啦

有堆人真係講到連登仔淨係識鳩up,懷疑下都笑鳩人神探

咁都好明顯下。。。

但咁多人行都要隔咁耐先搵番條屍

咁都好明顯下。。。

你唔好諗到個個連環殺手好冷靜先得嫁

連環殺手應該真係幾冷靜
要做到幾單以上.!

要唔連續殺2個人以上先叫serial killer
好似係
著迷彩衫褲行山又係on9 唔計呢單 當你走失/跌落山昏迷左想搵你都難

利申 前wargame撚 出街會著迷彩 但行山一撚定唔會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞