【10:09】警方證實Bosco當場不治

1001 回覆
34 Like 14 Dislike

可能講緊同周圍環境唔附合既傷勢

初初佢地報稱行山,點知屍體發現wargame的彈痕
所以就係唔尋常傷勢

至於有冇其他唔尋常傷勢,例如刀傷、鈍器挫傷就要等警察公佈

如果有槍傷點人會咁柒 即刻要認啦 唔通真係以為無證無據呀

應該係刀殺,再造到有第三者ii,加埋WhatsApp call 咁就無證無據
把刀電話佢應該處理左
WhatsApp最後上線始終證明到martin講大話
最後都要認

其實martin點解咁肯定係whatsapp call?
Bosco就咁聽電話, 除非gut個頭埋去睇, 否則旁人唔會分到普通電話定whatsapp call...
定係martin話「bosco收到whatsapp(文字), call佢落山」而唔係「whatsapp call」

Whatsapp 有加密,就算要查都查唔到

如果佢用IPHONE, 又用指紋解鎖, 唔知死左解唔解到

條屍都搵到,驚乜冇指紋

所以就係唔尋常傷勢

應該係刀殺,再造到有第三者ii,加埋WhatsApp call 咁就無證無據
把刀電話佢應該處理左
最後都要認

Bosco就咁聽電話, 除非gut個頭埋去睇, 否則旁人唔會分到普通電話定whatsapp call...
定係martin話「bosco收到whatsapp(文字), call佢落山」而唔係「whatsapp call」

其實martin話佢whatsapp call可以用最後上線駁到...
無論文字定whatsapp phone call, 一上線就會轉時間

但如果佢唔教show 最後上線又點樣知?
條屍喺涼亭內搵到,要 check 下三個同行者既手機訊號睇條路線,假如好似口供講係死者先行離開,就代表有第四人

所以就係唔尋常傷勢

把刀電話佢應該處理左
最後都要認

其實martin話佢whatsapp call可以用最後上線駁到...
無論文字定whatsapp phone call, 一上線就會轉時間

有show

就算唔關個3條友事話佢自己落山,係邊個位開始講bye bye? 最後一面係邊度見? 點解條屍反而係山頂僭建涼亭?
大把想像空間
條屍喺涼亭內搵到,要 check 下三個同行者既手機訊號睇條路線,假如好似口供講係死者先行離開,就代表有第四人

原來真係睇得到

把刀電話佢應該處理左
最後都要認

有show

好彩佢有show姐 如果無真係好難知馬田講真定講假
係whatsapp 急call, 唔係whatsapp call 成班on99
成件事到依家主角一把槍都未出現過
所謂槍傷可能係早幾日打完game留低
係whatsapp 急call, 唔係whatsapp call 成班on99

同埋如果佢無禁份whatsapp睇嘅話 真係會無上線時間 你就咁係lock screen 睇邊會有

Bosco伏屍在接近山頂的一個僭建涼亭內。(伍嘉亮攝

以後唔撚睇蘋果
痴線啲logo

獨家野加logo 有咩問題
電視新聞都會狂播自己獨家野 做媒體係爭呢d 架啦

因為好多content farm、backup佬偷相偷新聞當自已個網既野
用黎呃like呃廣告賺錢

係第一個post比我估中左

正傻閪

咁又唔會,講得中槍一定係流哂血果隻
連登仔一早估到係比人殺
其實有冇機會係用超過2j嘅氣鎗打中頸動脈再失血過多死

利申 冇追晒post 先自膠

2焦內嘅槍係打得入肉但打唔死人
要打得死人 把汽槍會頂唔順散晒

咁個wtsapp last seen都會轉啦

錦程巴話齋 佢無禁份whatsapp睇嘅話 真係會無上線時間
而且 有冇whatsapp 依件事都係問題,因為死者係山頂,唔係下山途中
假設作真係有收到whatsapp同因爲whatsapp 內容而決定自己一個人離開,(例如有熟人同佢講 你屋企人出左事etc)就有可能真係自己一個走,有機會佢無禁落個whatsapp度睇 只係彈出黎果陣睇左內容

話唔定已經拎返屋企都未定,之後先返現場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞