【10:09】警方證實Bosco當場不治

1001 回覆
34 Like 14 Dislike
如果係山頂就唔似淨係martin喇
係諗唔明點解咁講
Martin肯食死貓?
點解報分手地點係咁前段?有咩好?

係咪 sure 報稱分手地點比實際死者發現地點早?如果係,件事應該更出人意表
係whatsapp 急call, 唔係whatsapp call 成班on99

咁個wtsapp last seen都會轉啦

錦程巴話齋 佢無禁份whatsapp睇嘅話 真係會無上線時間
而且 有冇whatsapp 依件事都係問題,因為死者係山頂,唔係下山途中

唯一可以check到係咪真係有whatsapp搵佢 真係要拎條屍擺隻手指落部iphone到開黎睇

應該係刀殺,再造到有第三者ii,加埋WhatsApp call 咁就無證無據
把刀電話佢應該處理左
WhatsApp最後上線始終證明到martin講大話
最後都要認

其實martin點解咁肯定係whatsapp call?
Bosco就咁聽電話, 除非gut個頭埋去睇, 否則旁人唔會分到普通電話定whatsapp call...
定係martin話「bosco收到whatsapp(文字), call佢落山」而唔係「whatsapp call」

Whatsapp 有加密,就算要查都查唔到

如果佢用IPHONE, 又用指紋解鎖, 唔知死左解唔解到

其實martin話佢whatsapp call可以用最後上線駁到...
無論文字定whatsapp phone call, 一上線就會轉時間

但如果佢唔教show 最後上線又點樣知?

有show

好彩佢有show姐 如果無真係好難知馬田講真定講假

呢條友乜水
似係非法改裝手槍
btw我覺得就算有人whatsapp 搵佢 可能都係第四個人黎 如果依3個人真係有意圖想做鳩佢嘅話 whatsapp佢個個就係幫兇 幫手引佢落山 反正落山條路佢都問另外3個人 要跟住佢落去再殺唔係問題

係第一個post比我估中左

有幾難估呀傻閪

應該係刀殺,再造到有第三者ii,加埋WhatsApp call 咁就無證無據
把刀電話佢應該處理左
WhatsApp最後上線始終證明到martin講大話
最後都要認

其實martin點解咁肯定係whatsapp call?
Bosco就咁聽電話, 除非gut個頭埋去睇, 否則旁人唔會分到普通電話定whatsapp call...
定係martin話「bosco收到whatsapp(文字), call佢落山」而唔係「whatsapp call」

Whatsapp 有加密,就算要查都查唔到

如果佢用IPHONE, 又用指紋解鎖, 唔知死左解唔解到

其實martin話佢whatsapp call可以用最後上線駁到...
無論文字定whatsapp phone call, 一上線就會轉時間

但如果佢唔教show 最後上線又點樣知?

有show

好彩佢有show姐 如果無真係好難知馬田講真定講假

呢條友乜水

有bosco Wts d人掛
【13:41更新】Bosco的屍體在山上一個僭建涼亭內被發現

身穿迷彩衫褲20歲青年郭葦諾﹝Bosco﹞,在失蹤29小時後,今早被發現伏屍藍田五桂山山頭,警方正封鎖現場展開調查。現場消息指,警方在Bosco遺體上發現有不尋常傷勢,東九龍重案組已接手調查案件,並將案改列謀殺案處理。

Bosco伏屍位置位於藍田五桂山的衛奕信徑3段,距離山頂約20米的一個僭建涼亭內,相信涼亭由其他行山人士搭建,旁邊更有人造引水裝置,警方已用帳篷將涼亭圍起調查。該處由廣田邨出發,要行山路約30分鐘方可到達。現場一帶山路並不陡峭,亦沒有密林,現場消息指警方初步排除Bosco墮坡致死的可能性。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56756081&category_guid=10829391&category=instant&issue=20170529

諗唔明 點解會棄屍係個咁明顯既地方 求其掟入草叢都好啊 個三條友本身咁大嫌疑仲咁光明正大棄屍? 咁會唔會係其他人做
係whatsapp 急call, 唔係whatsapp call 成班on99

錦程巴話齋 佢無禁份whatsapp睇嘅話 真係會無上線時間
而且 有冇whatsapp 依件事都係問題,因為死者係山頂,唔係下山途中

唯一可以check到係咪真係有whatsapp搵佢 真係要拎條屍擺隻手指落部iphone到開黎睇

如果係iphone就係
【13:41更新】Bosco的屍體在山上一個僭建涼亭內被發現

身穿迷彩衫褲20歲青年郭葦諾﹝Bosco﹞,在失蹤29小時後,今早被發現伏屍藍田五桂山山頭,警方正封鎖現場展開調查。現場消息指,警方在Bosco遺體上發現有不尋常傷勢,東九龍重案組已接手調查案件,並將案改列謀殺案處理。

Bosco伏屍位置位於藍田五桂山的衛奕信徑3段,距離山頂約20米的一個僭建涼亭內,相信涼亭由其他行山人士搭建,旁邊更有人造引水裝置,警方已用帳篷將涼亭圍起調查。該處由廣田邨出發,要行山路約30分鐘方可到達。現場一帶山路並不陡峭,亦沒有密林,現場消息指警方初步排除Bosco墮坡致死的可能性。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56756081&category_guid=10829391&category=instant&issue=20170529

諗唔明 點解會棄屍係個咁明顯既地方 求其掟入草叢都好啊 個三條友本身咁大嫌疑仲咁光明正大棄屍? 咁會唔會係其他人做

個涼亭好多人會上去....點會到今朝8點先發現
應該係唔小心玩出火(意外),之後想掩飾

未行過果頭.
但星期日, 成日都無人經過?!
29個鍾會唔會脱水死定餓死?

鍾你老母

如果係iphone就係

3星都得嘅 有d機都可以用指模
我覺得應該係martin殺,因為如果係三個一齊殺個故事無可能只係會對martin不利

依家佢地一行四人分兩組行,bosco死咗個矛頭會明顯指向同佢一齊行嘅martin

如果係佢地一齊殺嘅 martin無可能會比個責任由佢自己一個承擔

所以只會係martin 殺嘅情況下先會講個咁嘅大話去掩飾
不如估下為咩殺佢?

未行過果頭.
但星期日, 成日都無人經過?!

個涼亭係上山頂必經位黎...閒日都大把廢老上山啦....真係唔明點會到今朝8點先發現

如果係iphone就係

死人既指紋仲可唔可以解鎖
打野戰出事?

消息指,有人在助查時,聲稱與死者行山及欲登山拍照,惟警方調查期間,發現死者友人俱重裝備,穿上迷彩衣及帶備頭盔、面罩等登山,不似普通行山客,懷疑有人在山上打War Game。警方並且在山上檢獲一個染血背包,死者身上有不尋常的傷勢,疑遭人殺害,似曾經中槍,認為案件不尋常,昨晚已將案件轉交重案組跟進。

Source: on.cc

相裏面唔知會唔會有隊友A同B,Martin就返家訓,如兇手係其他人,定兇手係相裏面?
btw我覺得就算有人whatsapp 搵佢 可能都係第四個人黎 如果依3個人真係有意圖想做鳩佢嘅話 whatsapp佢個個就係幫兇 幫手引佢落山 反正落山條路佢都問另外3個人 要跟住佢落去再殺唔係問題

咁點解要跟佢落山 唔係山做低佢
定係你意思係3條友俾條落山路段佢 條路有埋伏咁?

如果直接係佢地行個個位到做低佢嘅話 比差人發現就一定會指向佢地 而如果佢地係搵人whatsapp佢 話有急事引佢落山 再由佢地比嘅個條落山路上做低佢嘅話 未可以好似依家咁樣扮係佢自己走先之後唔見左

如果係iphone就係

我未死好難答你到喎巴打

如果係iphone就係

點解唔得除非花曬啦D指紋
我覺得應該係martin殺,因為如果係三個一齊殺個故事無可能只係會對martin不利

依家佢地一行四人分兩組行,bosco死咗個矛頭會明顯指向同佢一齊行嘅martin

如果係佢地一齊殺嘅 martin無可能會比個責任由佢自己一個承擔

所以只會係martin 殺嘅情況下先會講個咁嘅大話去掩飾

表面上係 但諗唔明點會咁on9就咁棄屍係涼亭呢啲咁顯眼既地方 一係martin真係咁on9 一係事主本身未斷氣爬翻上個涼亭度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞