【10:09】警方證實Bosco當場不治

1001 回覆
34 Like 14 Dislike
如果犯人只有Martin一個
因為Martin一個人難以移動死者,又要趕往會合另外兩個人
所以相信發現屍體的地點就係案發現場(或者唔會相差好遠)

跟住要調查的係佢地4個的行山路線、另外兩個人最後見到死者的位置、發現屍體的位置到底相距幾遠
4點落山
行返原路走
都係靈實個邊
無啦啦係籃田個邊找番人?

唔係原路走

當佢行普賢佛院條路,最明顯既落山既路一定係落調景嶺
非法入境者做乜要殺人先?見到著哂迷彩衫以為警察捉佢?
非法入境者見到Bosco得一個人,正常應該會逃走先,唔會即刻衝上前殺人掛

伱意思係非法入境者見一人就逃走,見人多至挑機?

佢意思係非法入境者點解要傷害人

咁辛苦偷渡入黎 冧完友又冇錢攞

咪就係,殺完人佢地迷信都驚有冤魂跟身,II要藏在山上,你估佢地唔驚㗎

想問好耐
咩叫ii?

碌落山應該碌唔到咁遠掛

聽樓上巴打講係山頂位黎??
未去過 唔熟
非法入境者見到Bosco得一個人,正常應該會逃走先,唔會即刻衝上前殺人掛

咪就係,殺完人佢地迷信都驚有冤魂跟身,II要藏在山上,你估佢地唔驚㗎

想問好耐
咩叫ii?

非法入境者呀,連登依家真係

想問好耐
咩叫ii?

illegal immigrants=非法入境者

想問好耐
咩叫ii?

非法入境者
要幾多錢先會因為咁而殺人

其實有d war gamer為左享受殺人快感而玩,好多鐘意氣槍既人都一樣,且唔係當一種團體運動,享受合作既樂趣。

咩logic黎 中意槍就中意殺人
4點落山
行返原路走
都係靈實個邊
無啦啦係籃田個邊找番人?

唔係原路走

當佢行普賢佛院條路,最明顯既落山既路一定係落調景嶺

無錯
係咁夜之下
人只會行條岩岩行過既路走
只要一出番大路,點都唔會走失

其實有d war gamer為左享受殺人快感而玩,好多鐘意氣槍既人都一樣,且唔係當一種團體運動,享受合作既樂趣。

csgo
我而家宣佈 連登神探全面進場
消防員今晨8時24分在藍田廣田邨附近山邊找到事主,他昏迷不醒。據了解,由廣田邨出發至發現Bosco的位置,至少要行30分鐘的山路才能到達。不過,發現Bosco一個多小時後,他仍未被救下山,但警方鑑證科人員卻到場調查。至今早10時許,警方證實Bosco當場不治。

紅字睇唔明
即係一早死左
消防望條屍成粒鐘d 猶差先到?

佢地d 消防入面都有救護 睇到唔尋常(有表面傷) 所以call 黑警

唔可以郁條屍 會破壞d 現場証據

我估紅字意思係d 記者話發現左成個鍾都無救落黎

反而黑警就到左 所以黑警可能十五分鍾左右已經到左掛(亦可能成粒鍾先到)

利申:斷鳩估

即係救護已經知bosco 死左
但要黑警黎先可以confirm?

真心唔識想知
其實成件事都係憑Martin 一個講出黎
1. 有機會成件事根本唔係咁
2. 3人有心引死者一齊上山,因為斷唔能夠幾個鐘就動殺機
3.. ii機會極低,比你係ii都唔會咁on9殺埋人
連登咩事,ii都有人唔知係咩
如果犯人只有Martin一個
因為Martin一個人難以移動死者,又要趕往會合另外兩個人
所以相信發現屍體的地點就係案發現場(或者唔會相差好遠)

跟住要調查的係佢地4個的行山路線、另外兩個人最後見到死者的位置、發現屍體的位置到底相距幾遠

依家要確定佢地係咪真係分開行
如果係, 咁好大機會係媽田一個人做
可以問返幾點分開行, 幾點會合返媽田, 同埋位置相距, 推算返時間
3個人合謀機會細d

咪咁幼稚
你估真係買槍黎:i need to protect my family!!

德州
連登咩事,ii都有人唔知係咩

仲要有人無知問,跟住啲人認真答,屌都唔屌下,好似唔識係正常咁
查返佢電話記錄

WhatsApp call點check

如果係iPhone會顯示番喺Phone Record度 Skype call都會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞