【10:09】警方證實Bosco當場不治

1001 回覆
34 Like 14 Dislike
不如估下為咩殺佢?

應該係唔小心玩出火(意外),之後想掩飾

相裏面唔知會唔會有隊友A同B,Martin就返家訓,如兇手係其他人,定兇手係相裏面?

如果兇手係Martin, 相入面肯定冇佢。 因為當時佢係屋企瞓緊

咁個wtsapp last seen都會轉啦

錦程巴話齋 佢無禁份whatsapp睇嘅話 真係會無上線時間
而且 有冇whatsapp 依件事都係問題,因為死者係山頂,唔係下山途中

唯一可以check到係咪真係有whatsapp搵佢 真係要拎條屍擺隻手指落部iphone到開黎睇

如果係iphone就係

3星都得嘅 有d機都可以用指模

死人既指紋仲可唔可以解鎖

點解唔得除非花曬啦D指紋

聽講指紋就算有受損都可以scan到 好似係
Marches帶埋把刀上山 係佢殺啦掛
斷估唔係有預謀Plan定先郁手

Marches又邊位
唔通上山4人組名單係
Marches
Marco
Bosco
同Martin

連盈神探又一智破奇案

WarGame界其實好細,黎黎去去都係果幾堆人
係whatsapp 急call, 唔係whatsapp call 成班on99

錦程巴話齋 佢無禁份whatsapp睇嘅話 真係會無上線時間
而且 有冇whatsapp 依件事都係問題,因為死者係山頂,唔係下山途中

唯一可以check到係咪真係有whatsapp搵佢 真係要拎條屍擺隻手指落部iphone到開黎睇

如果係iphone就係

如果ANDROID熄左機要畫圖先開到機
指紋只係用黎開MON
係whatsapp 急call, 唔係whatsapp call 成班on99

如果係iphone就係

會唔會發漲或者皮膚腐爛 ??? 做防腐會唔會影響指紋 ???

相裏面唔知會唔會有隊友A同B,Martin就返家訓,如兇手係其他人,定兇手係相裏面?

最下圖 左1 咁似Martin
如果係山頂就唔似淨係martin喇
係諗唔明點解咁講
Martin肯食死貓?
點解報分手地點係咁前段?有咩好?

係咪 sure 報稱分手地點比實際死者發現地點早?如果係,件事應該更出人意表

馬田五官不正 疑被邪靈入侵 發狂殺人

笑撚咗一陣

如果兇手係Martin, 相入面肯定冇佢。 因為當時佢係屋企瞓緊

佢地啲衣著都唔算十分迷彩 唔係war game嘅gear
應該係唔小心玩出火(意外),之後想掩飾

好似當年高天鷲咁
係山上打撚死左個心就埋屍

因為冇咩直接利益,

所以應該係出左事(可能想嚇下佢,點知失足之類)

之後大話愈講愈多

如果係iphone就係

如果ANDROID熄左機要畫圖先開到機
指紋只係用黎開MON

iPhone 都係
重開就唔可以用指紋

一定要入pw

最下圖 左1 咁似Martin

唔好玩啦爭咁遠
如果係山頂就唔似淨係martin喇
係諗唔明點解咁講
Martin肯食死貓?
點解報分手地點係咁前段?有咩好?

係咪 sure 報稱分手地點比實際死者發現地點早?如果係,件事應該更出人意表

如果三個人都有份
點解要擺在個亭,夾手夾腳掉落山都得啦

如果係iphone就係

會唔會發漲或者皮膚腐爛 ??? 做防腐會唔會影響指紋 ???

短時間應該仲用到,除非過幾日
星期日無人上個亭?
【14:56】警方將於下午4時交代案件詳情。

4點應該問曬3個朋友
【13:41更新】Bosco的屍體在山上一個僭建涼亭內被發現

身穿迷彩衫褲20歲青年郭葦諾﹝Bosco﹞,在失蹤29小時後,今早被發現伏屍藍田五桂山山頭,警方正封鎖現場展開調查。現場消息指,警方在Bosco遺體上發現有不尋常傷勢,東九龍重案組已接手調查案件,並將案改列謀殺案處理。

Bosco伏屍位置位於藍田五桂山的衛奕信徑3段,距離山頂約20米的一個僭建涼亭內,相信涼亭由其他行山人士搭建,旁邊更有人造引水裝置,警方已用帳篷將涼亭圍起調查。該處由廣田邨出發,要行山路約30分鐘方可到達。現場一帶山路並不陡峭,亦沒有密林,現場消息指警方初步排除Bosco墮坡致死的可能性。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56756081&category_guid=10829391&category=instant&issue=20170529

諗唔明 點解會棄屍係個咁明顯既地方 求其掟入草叢都好啊 個三條友本身咁大嫌疑仲咁光明正大棄屍? 咁會唔會係其他人做

個涼亭好多人會上去....點會到今朝8點先發現

未行過果頭.
但星期日, 成日都無人經過?!

個涼亭係上山頂必經位黎...閒日都大把廢老上山啦....真係唔明點會到今朝8點先發現

Google Maps 呢個位?!
https://www.google.com.hk/maps/@22.3062303,114.2422798,3a,81.1y,233.63h,72.89t/data=!3m6!1e1!3m4!1s-2vms8Ww1Ci-dv-ZNLi_gQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=zh-TW

佢地啲衣著都唔算十分迷彩 唔係war game嘅gear

第二晚嚟
【14:56】警方將於下午4時交代案件詳情。

4點應該問曬3個朋友

倒底係咪Martin呢?好緊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞