【10:09】警方證實Bosco當場不治

1001 回覆
34 Like 14 Dislike
【11:35】現場消息稱,死者身上有不尋常的傷勢,疑遭人殺害,警方檢獲一個染血背包,正循謀殺方向調查,並拘查三人。

咁都好明顯下。。。

班友都幾on9,咁快比人揾番條屍

如果係佢地殺 點解可以咁淡定等俾人拉
唔係咁自信以為查唔出啊?

有可能誤殺
出左事唔知點做

我都覺得係誤殺,應該原本打算玩9佢
好撚多唔認識Wargame 既人係到9up
如果係三人謀殺既話 由佢地一開始講既版本已經加左好多料落去 點解仲會講兩人兩人分開行 咁樣咪姐係逼martin一個食哂
如果係martin一個做就唔同講法

無錯

呢個講法幾合理 三個人有份無理由話分組行要Martin 食晒

如果係馬丁做致命一擊

比兩個共犯夾住講呢
好撚多唔認識Wargame 既人係到9up

成個post d人都鳩up緊啦 一班就結界撚 一班就神探撚 一班就氣槍撚
香港射手聯會創會會長黎永權直言,如在本港售賣槍械的店舖購入氣槍,再改裝成超過二焦耳威力,其實是沒有難度,但當局並未立例規管甚或禁止氣槍改裝,而氣槍入口、存有及販賣各方面的規管亦嚴重不足,以致連由何人、從何處購入氣槍也無從查究。黎認為,當局應及早正視氣槍規管問題,「唔好等到有人死,痛定思痛先立例」。
射中bosco所以頭暈失平衡跌左落山有無機?
有無玩開槍嘅巴打解釋下
改過嘅氣槍有無可能打死人
係咪過2焦耳已經好勁?

改裝過

2焦耳汽槍BB 彈唔會打得死人
除非用獵槍射鋼珠,咁就有機會射死

2焦耳淨係穿過氣水罐底 根本無可能死人
計過數起碼過70j先有機會死人
普通手槍子彈都幾百j 唔中要害都未必死
如果係三人謀殺既話 由佢地一開始講既版本已經加左好多料落去 點解仲會講兩人兩人分開行 咁樣咪姐係逼martin一個食哂
如果係martin一個做就唔同講法

無錯

呢個講法幾合理 三個人有份無理由話分組行要Martin 食晒

如果係馬丁做致命一擊

比兩個共犯夾住講呢

咁martin好快就比人供出黎
有無玩開槍嘅巴打解釋下
係咪過2焦耳已經好勁?

改裝過

係,我以前都諗過類似問題
射中bosco所以頭暈失平衡跌左落山有無機?

有,大力射中有可能會暈一暈
嗰度位其實好難有ii,因為嗰度算係isolated既山區,要離開既話點都會經過翠林/馬油塘,而且又係咁入既地方
同埋嗰度都無乜地方好匿,條山路都幾窄下,亦都多人行夜山/晨操

之前有ii架....前排差佬先拉左個....個賊竇就係藍田公園入便

但呢單野唔多似關ii事
有無玩開槍嘅巴打解釋下
係咪過2焦耳已經好勁?

改裝過

Bugaboo 巴

氣槍可以改到打死人真係笑死
如果打得死人就即係已經用左80%真槍parts
而依D parts同真槍一樣係香港難買
有無wargame巴打講下改焦耳 係咪所有資深槍迷都做到 要改高至殺到人既程度有幾難?

一般玩完槍械的結構頂唔到
要大量更換零件

動手能力要高,要有工具
中槍唔代表佢致命死因
佢地個個都有plate carrier
就算用dummy板都唔係2/3Joule打得穿嘅野
要真係改到好大力先可能
但咁魔改法枝槍未必頂得順

另外上面有人話玩槍就係暴力嘅
我建議你去睇下美國憲法第二修正案

可能set野係淘寶流野

Dummy板=流野
點都有差唔多成寸厚嘅膠
同埋好似6094、JPC呢啲本身已經有幾層condura
又有padding
唔係咁易可以用6mm膠珠打得穿
我記得cctvb套飛虎好似都係講bb彈槍改焦耳殺人仲可以同飛虎打…
無記錯唐詩詠係做班wargame 友個leader
有無玩開槍嘅巴打解釋下
係咪過2焦耳已經好勁?

改裝過

近距離打中要害
有無wargame巴打講下改焦耳 係咪所有資深槍迷都做到 要改高至殺到人既程度有幾難?

你自己Google 真槍幾多焦睇睇
真槍都未必殺得死人啦下話
仲要睇下打中邊到
「以下故事純粹虛構」
馬田,波士,朋友A同朋友B係War game發燒友 經常約埋一齊打War Game
每次打都發現波士好勁 點打都打唔死 成日比佢贏到
馬田佢地就問波士明明射中左佢 點解佢唔舉手示意死左 波士就話佢feel唔到有中彈
馬田佢地心諗:你條友仔 feel唔到丫拿 等我地改勁d把槍先
於是就約多一次挑機
到開戰當日 馬田射左波士一槍 因為太勁波士忍唔住痛叫左出聲
其他人聽到都有樣學樣 向著波士射槍報仇
波士嗌嗌下忽然停左叫聲
其他人見唔對路 即刻衝上前睇 結果就...
「以上故事純粹虛構」

參考資料
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20140811/mobile/odn-20140811-0811_00176_098.html
佢地個個都有plate carrier
就算用dummy板都唔係2/3Joule打得穿嘅野
要真係改到好大力先可能
但咁魔改法枝槍未必頂得順

另外上面有人話玩槍就係暴力嘅
我建議你去睇下美國憲法第二修正案

可能set野係淘寶流野

Dummy板=流野
點都有差唔多成寸厚嘅膠
同埋好似6094、JPC呢啲本身已經有幾層condura
又有padding
唔係咁易可以用6mm膠珠打得穿

我懷疑唔係膠珠,有班game友kai的
有無玩開槍嘅巴打解釋下
係咪過2焦耳已經好勁?

改裝過

近距離打中要害

唔會,頂盡會打腫。
之前war game 場都有單近距離射人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞