【10:09】警方證實Bosco當場不治

1001 回覆
34 Like 14 Dislike
抵死啦
非法入境者做乜要殺人先?見到著哂迷彩衫以為警察捉佢?
非法入境者見到Bosco得一個人,正常應該會逃走先,唔會即刻衝上前殺人掛
祝福聲想你都聽到
著迷彩衫褲行山又係on9 唔計呢單 當你走失/跌落山昏迷左想搵你都難

利申 前wargame撚 出街會著迷彩 但行山一撚定唔會

迷彩褲 橙杉點彩
抵死啦

ON9
係咪因為爭仔
【11:35】現場消息稱,死者身上有不尋常的傷勢,疑遭人殺害,警方檢獲一個染血背包,正循謀殺方向調查,並拘查三人。

咁都好明顯下。。。

班友都幾on9,咁快比人揾番條屍

如果係佢地殺 點解可以咁淡定等俾人拉
唔係咁自信以為查唔出啊?

你太高估犯罪者既智慧,好多時犯案都係一時衝動,行動前冇預謀冇埋尾

佢地有9個鐘做事後工作,但咩都唔做,殺完人啲證據仲要放翻係山上面。。。

你唔好諗到個個連環殺手好冷靜先得嫁

唔冷靜都至少有睇過下電影知點做啊

咁諗會唔會係得媽田一個做?

一開始佢可能同Bosco有野單獨傾(錢)所以分開行
傾唔掂數殺咗佢
個背包又唔知點處理
無理由拎喺手因為要會合其餘兩個
唯有搵個地方推條屍落去

再作個故仔話佢走咗,特登講走既位唔近伏屍位擾亂
上年同一大班FD行同一座山
見到有兩個幾fit嘅大陸佬揸刀鬼鬼鼠鼠咁
我地估係山賊定或者偷斬樹睇水

其實都係三個可能性
1. Martin
2. 真係山賊
3. 真係正如Martin講,有仇家知佢行蹤搵緊佢要即時離開
凌晨嘅話,事主應該過程中會大嗌?理論上應該你山附近都聽到?
同行人事後協助尋人,係冷血定真係唔關事?
點解咁快可以排除有其他人落手?

凌晨4點山上基本上無人
有人最多劫財 點會殺人唔攞錢

佢地有9個鐘做事後工作,但咩都唔做,殺完人啲證據仲要放翻係山上面。。。

時間冇咁多...當你3點郁手殺人....最多比你去到5點

去到5點好多廢老上山....我睇佢伏屍地點係其中一條上山頂路....5點後一定多人架啦

利申:藍田友....座山行左不下幾十次

唔係去到下午一點佢屋企人物懷疑再搵人上山咩?

再人上山前都有其他人上山架嘛....呢座山好多人上去晨運架

多人晨運唔代表發現到屍體,好多廢老晨運都唔會留意附近周圍

我一直都係覆緊紅字話冇9個鐘比佢善後咋喎...
著迷彩衫褲行山又係on9 唔計呢單 當你走失/跌落山昏迷左想搵你都難

你上山打夜Game 俾阿Sir問起緊係話行山啦
如果媽田拎咗佢個電話 咁係咪死無對證到底當時邊個打比bosco?
指明話WhatsApp call原因好簡單唧

普通call 電話公司有紀錄

咁個兇手咪作whatsapp call. 再處理左個電話佢 咪以為神不知鬼不覺囉

點計到last online 唧

無錯,同埋樓上話9個鐘其實錯晒
可能個martin同死者行左半個鐘or更多先發生爭執繼而殺人,情急慌亂之下,可能拖屍入草叢,再返回其餘2人會合都要時間,3點幾差唔多啦,時間處理屍體實際得 1個零鐘,假設其餘2人唔知情無夾埋

認同屍體處理得一個鐘左右,不過兇器同背包就有好多時間處理
Martin 好似係IT 佬
係 World of tanks 個 連登whatapps gp 有佢

哇,快d alert同group個班人小心martin呢件仆街

連登group有佢?

都俾人拉鳩左啦
真係有連登仔估中左
3個友人謀殺

你上山打夜Game 俾阿Sir問起緊係話行山啦

所以根本係分隊打war game
如果媽田拎咗佢個電話 咁係咪死無對證到底當時邊個打比bosco?

可能根本無人打過俾佢添直頭
每月一度連登神探9up大會正式開始
真係有連登仔估中左
3個友人謀殺

神探個朵你估流架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞