【10:09】警方證實Bosco當場不治

1001 回覆
34 Like 14 Dislike
我記得cctvb套飛虎好似都係講bb彈槍改焦耳殺人仲可以同飛虎打…
無記錯唐詩詠係做班wargame 友個leader

你老母 tvb就咪撚係到講啦
有無玩開槍嘅巴打解釋下
改過嘅氣槍有無可能打死人
係咪過2焦耳已經好勁?

改裝過

2焦耳汽槍BB 彈唔會打得死人
除非用獵槍射鋼珠,咁就有機會射死

2焦耳淨係穿過氣水罐底 根本無可能死人
計過數起碼過70j先有機會死人
普通手槍子彈都幾百j 唔中要害都未必死

係,我以前都諗過類似問題

近距離打中要害

唔會,頂盡會打腫。
之前war game 場都有單近距離射人

如果鋼珠就...
氣槍可以改到打死人真係笑死
如果打得死人就即係已經用左80%真槍parts
而依D parts同真槍一樣係香港難買

氣槍用真槍件基本上只限於外觀件
內部冇咩可能用到
到底Martin一個人做
定3個合謀?

買定離手
真係2v2 team deathmatch
應該係一個殺姐
另外兩個都可能估到或知道唔爆
警察問到因爲改左槍,慣性講影相唔係 war game
見啲人覺得氣槍可以打死人真係得啖笑
我記得cctvb套飛虎好似都係講bb彈槍改焦耳殺人仲可以同飛虎打…
無記錯唐詩詠係做班wargame 友個leader

嗰集鳩到咁就無謂講
近距離+心臟/腦+鉛彈,十幾J殺到人架啦..
其實好睇佢身上既係咩傷
刀或cool既傷都肯定係謀殺
如果係彈傷,大可以即刻報警救番佢
未致於要由得佢死
結論:一定唔係唔小心,係睇3個合謀定係Martin 一個姐
啲wall game撚都痴痴地線
好多都心理有問題
會拎軍刀出街
疑神疑鬼

好心你讀書啦

好撚無腦
有條柒頭仲要話有殺意既人先會打Wargame
低9能

好撚無腦
有條柒頭仲要話有殺意既人先會打Wargame
低9能

連登係咪有會員起重案組入面上班?點解分析得咁能準確?

有幾難分析
射中bosco所以頭暈失平衡跌左落山有無機?

有,大力射中有可能會暈一暈

打暈跌落山係咪當一個人誤殺?
早排單姦劫 咦家一單war game 謀殺案

加啲三角戀比無線又拍到廿集警察片出黎

講笑要睇場合 仲要唔好笑

暈都可以係一個因素
間接令佢失足
但問題佢身上有大量血跡
有咩動機要謀殺?

諗唔明
但點都好
個3條友都知道一定個個都懷疑佢地
如果真係有心做死者
有冇咁豬呀
其實會唔會係另外果兩個人是但一個用改裝左個氣槍射中Bosco 佢暈一暈就碌左落山但又因爲佢地枝槍改裝過所以唔報得警 焗住要講大過 而馬丁係Bosco個隊友所以個大話要由佢講出口 總結就係:殺Bosco既人唔係馬丁而係另外兩個其中一個 馬丁係事後幫手講大話

暈都可以係一個因素
間接令佢失足
但問題佢身上有大量血跡

不過就唔知啦,我又唔係PC

三個都有份啦 明明war game 講到變行山
邊撚個呀
真心希望可以水落石出
Bosco好乖好生性,
單親但好細個已經出黎打pt time幫輕媽咪,
附近街坊都見過佢落唔少餐廳兼職.
諗到佢俾人殺害真心好嬲

利申: 同bosco住同一座

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞