(EdUHK)教大討論區

1001 回覆
18 Like 18 Dislike
我想問宿舍制度係點 ?有無話點揀人同hall既氛圍係點?唔該巴打

好快又會大戰

有四間hall
羅富國堂 (簡稱NH,hall A)
葛量洪堂 (GH, hall b)
柏立基堂 (RBH, hall c)
賽馬會學生宿舍 (JC)

hall A,b,c 格局一樣分二人/三人房, JC就開放式,6-8條友一間屋左右

其實你唔係埋堆既間間差唔多
玩得癲既就NH, RBH (以前好撚癲,而家正常左)
鍾意得閒去玩下既就GH (以前好摺,而家好左好多)
有班朋友仔既就去JC啦

讀音樂,art 既唔知點解多數係GH
PE,既多數去JC, RBH

其他例如幼教,社科,中文等等就無咩傾向,間間都有人

最後一個你一定最關心
間間都有靚女嫁啦,不過RBH會突出D
我個人比較好GH個類,感覺上pure D

其實我屋企好撚遠日日來回要成4個鐘
不過多謝巴打詳細既講解 我想問幾時可以申請住hall?

year one有宿卷,必然有得住,你留意email 同myedu
黎緊會黎讀PGDE
過左報Hall tutor時間
仲有咩方法可以識到多啲朋友

咩主修?

小學中文

咁你係師弟/妹啵,有咩想問,答到盡答
點睇lse
冇其他offer都要讀?
點睇lse

縮寫唔識睇
係咪通識嗎?
通識 好似係ba 唔係bed
點睇lse

唔到最後都咪讀
要有soci訓練既讀大中華仲好
黎緊會黎讀PGDE

咩主修?

小學中文

師兄
我淨係唔想返放學
想最後一年識多啲朋友
巴打果陣有無做Hall Tutor?

另外我想轉TSS2
果陣驚佢唔收揀左國教 (要求只係會考文學合格)
而家想轉教音樂體育得唔得
Thxxxx
無知一問O camp報hall個d係咪都係係reg day之後先開始架

reg day即場報,你黎到會知
無知一問O camp報hall個d係咪都係係reg day之後先開始架

reg day即場報,你黎到會知

升Year3會唔會無得玩Ocamp?

OCAMP 依D 應該比錢就有
黎緊會黎讀PGDE

咩主修?

小學中文

師兄
我淨係唔想返放學
想最後一年識多啲朋友

另外我想轉TSS2
Thxxxx

自己打去問啦,課程既野要問返佢地
我無啵,不過我本身就係個到大
我想問個Dental service係點 ?蛀牙箍牙個啲係咪有得平? 唔該巴絲

係咪full time 先有架?
黎緊會黎讀PGDE

咩主修?

小學中文

師兄
我淨係唔想返放學
想最後一年識多啲朋友

另外我想轉TSS2
Thxxxx

不過都有聽朋友講唔做好過做
話好忙好多活動攪
啲人去做為食女多
但唔做有無得住Hall架?
巴打現職小學教師?
黎緊會黎讀PGDE

咩主修?

小學中文

師兄
我淨係唔想返放學
想最後一年識多啲朋友

另外我想轉TSS2
Thxxxx

不過都有聽朋友講唔做好過做
話好忙好多活動攪
啲人去做為食女多
但唔做有無得住Hall架?
巴打現職小學教師?

而家對tutor既責任睇得好緊,以前都仲有上任咩都唔做既歌仔唱既
教育界,唔係到答咁詳細,會自爆
我想問個Dental service係點 ?蛀牙箍牙個啲係咪有得平? 唔該巴絲

我都唔知但我黎緊係full time

我記得有,以往係on campus service
早兩年執左,而家要打去個D連鎖診所到自己book, 話book教育大學個scheme

但你要快手,極快就爆,試過九月book,要到下年三四月先有位

我都唔知但我黎緊係full time

我記得有,以往係on campus service
早兩年執左,而家要打去個D連鎖診所到自己book, 話book教育大學個scheme

但你要快手,極快就爆,試過九月book,要到下年三四月先有位

聽講牙醫好粗暴
冇咩人
可能放榜之後會多D...
有無人知道如果conditional offer要求gpa有3 但係gpa岩岩好2.99 會唔會都接受定係要求教大果邊
有無人知道如果conditional offer要求gpa有3 但係gpa岩岩好2.99 會唔會都接受定係要求教大果邊

....第一次聽
等人答你

....第一次聽
等人答你

你最好email問下
正常應該收
利申過來人
email問教大邊一邊? 預測到出左gpa之後 cpga得2.99

....第一次聽
等人答你

你最好email問下
正常應該收
利申過來人

巴打你之前咩情況gpa幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞