(EdUHK)教大討論區

1001 回覆
18 Like 18 Dislike
想問ft health education 易唔易讀 出路好唔好㗎
有冇巴絲讀緊bed bafs? 出路同課程係點?

出路窄D lo....

,邊間BAFS出黎中好撚難,根本得好少位,好睇你個人際遇

答埋你,如果學校要請人,一定係以major account, econ既人搭PGDE為先

即係出黎乞食?
想問ft health education 易唔易讀 出路好唔好㗎

你第一下聽到有咩感覺呀

出路窄D lo....

答埋你,如果學校要請人,一定係以major account, econ既人搭PGDE為先

即係出黎乞食?

找唔到機率大,但都係個句,睇你際遇

出路窄D lo....

即係出黎乞食?

知道,多謝你

出路窄D lo....

即係出黎乞食?

知道,多謝你

你幾時收到bafs offer㗎

出路窄D lo....

即係出黎乞食?

知道,多謝你

2個月前,仲諗緊讀唔讀
想問幼教part time degree,一般幾時比offer? 會唔會分批比offer? 因為我有朋友今日收到email有offer,但我仲未有...
想問幼教part time degree,一般幾時比offer? 會唔會分批比offer? 因為我有朋友今日收到email有offer,但我仲未有...

依樣唔知 等人答你

依樣唔知 等人答你

正路已經派左main round, 而家去到六月尾都仲可能出third round, good luck

其實你可以打去較務處問,佢地通常都會答你
有中文語文研究yr3 offer,有無巴絲可以講下呢科?

正常一科語文主修,無咩特別,係教大出世無耐既主打non bed 科

出路窄D lo....

即係出黎乞食?

知道,多謝你

2個月前,仲諗緊讀唔讀

你想教書定求其讀完出黎做先?好大分別啵
Non-judas 入左小常。
想問如果簡pe做sub-major洗唔洗再interview一次?

要,到時會?。堆人狗衝去爭,你好好裝備自己啦

巴打知唔知會in啲咩? fitness test/gp interview?
同埋想問下如果想住hall多唔多人爭?yr1 apply既會唔會大機會有得住?

讀4年
要考普通話試達二乙級
其他唔知
想問如果簡pe做sub-major洗唔洗再interview一次?

巴打知唔知會in啲咩? fitness test/gp interview?
同埋想問下如果想住hall多唔多人爭?yr1 apply既會唔會大機會有得住?

hall好多人爭呀...聽講女仔會優先d
yr1 就必宿到的

我想講
pe好似要係主修先可以教到
我唔知sub-major可唔可以

讀4年
要考普通話試達二乙級
其他唔知

絲打都讀緊?定黎緊都升yr3

唔講你知

即係出黎乞食?

知道,多謝你

2個月前,仲諗緊讀唔讀

我真係想教書,但身邊既人都話bafs呢科會出黎乞食,又唔係三大真係冇咩用
代朋友一問
讀緊hkcc psychology ,佢sem 1 GPA3.3,已經psychology offer(唔知嗰科係唔係叫psychology )
佢應該accept offer定搏多年入U

即係出黎乞食?

知道,多謝你

2個月前,仲諗緊讀唔讀

我真係想教書,但身邊既人都話bafs呢科會出黎乞食,又唔係三大真係冇咩用

都聽過有師兄係你依科 做到中學主任ge
但係好少數囉

咁我就唔知啦,我聽過係有體能呢part, interview一定有

year one. 一定有宿, 之後就睇宿分,校隊有加成。
代朋友一問
讀緊hkcc psychology ,佢sem 1 GPA3.3,已經psychology offer(唔知嗰科係唔係叫psychology )
佢應該accept offer定搏多年入U

正常一科語文主修,無咩特別,係教大出世無耐既主打non bed 科

主打係咩意思?同其他科有咩分別?係咪之後一樣可以讀返教育文憑教書 唔該晒巴打

另一位絲打講既你都要參考下
主打意思係教大放多資源去搞呢科的
大把人之後讀PGDE,
事實上愈來愈興 4+1 咁去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞