(EdUHK)教大討論區

1001 回覆
18 Like 18 Dislike
想問教大啲hall難唔難apply
住得比較遠,驚無hall番學好辛苦

UGC programme,加埋 year 1 vouchers for each sem 應該冇問題
year 2+ 計你對大學貢獻/地區
想問下大家edu history係點in?

UGC programme,加埋 year 1 vouchers for each sem 應該冇問題

想問下大約幾分就一定有得住 摺毒友都係靠地區分去住

想問下大約幾分就一定有得住 摺毒友都係靠地區分去住

摺既就應該襯呢個機會去比自己有個改變,唔好覺得自己一定永遠摺

地區分到時EO會有份野比你地睇,唔使心急
但yr one一定有
大家 想問一問PT degree 既學生 同FT學生有冇咩顯著既分別呀?

Pish
想問下self-finc degree 完全無hall住?
想問咁多位 GES interview洗唔洗準備self intro

收到

priority 係畀咗 UGC programme 先,因為 hall 係 UGC funding 起

唔係話冇嘅,不過 2nd round 或者 3rd round

last resort: 做 hall-affiliated member
想問咁多位 GES interview洗唔洗準備self intro

收到

請問巴打幾多GPA ? 同埋幾時收到?
我個application status轉左做conditional offer
但仲未有email
個condition係咩都唔知

教大都conditional, 垃圾都唔要你呢d垃圾

死返出去啦垃圾

priority 係畀咗 UGC programme 先,因為 hall 係 UGC funding 起

唔係話冇嘅,不過 2nd round 或者 3rd round

last resort: 做 hall-affiliated member

DSE上黎既好多都唔住,所以機會唔係話無既
求問各位大佬 想了解ICT既interview內容

DSE上黎既好多都唔住,所以機會唔係話無既

但真係好細機會....
預左冇先啦
Ges 之前有fd in左 佢地都有準備self intro 利申19號in
之前收到信有direct offer 而家出左gpa夠減cred 係咪淨係等佢再寄信黎就可以?

Pish

求教學 小妹20號就in

Pish

Pish

上年好似係self intro+點解讀呢科+中港關係

瀨緊屎了
Hi
Hi

HI
Maths人留名
因為我自己呢家個方向仲未係一心教書,仲想做下其他工,就算自己gpa近3有機會apply second major我都冇reg到。一黎maths major呢家d course難讀,怕自己second major handle唔到,二黎自己想學多d野擴闊下眼界,所以想按興趣apply minor。
如果reg business career development同中文會唔會好怪
GES 仲會唔會派interview?? sem 3 CGPA 3.28, sem 4 拉返去3.35

見好多人都收到interview/ offer, 但我仲未收到, 好灰 真係好想讀呢科

cccu 社科

巴打me2
Cgpa低你少少 見好多人岩岩過3都有interview/offer
屌 希望會繼續派

利申hkcc 社科

希望巴打都可以一齊收到 interview/offer

巴打有冇諗住打電話/send email 問下?

我有呀 打過去admission問
佢話唔太清楚特定科目派interview既情況係點 我諗係佢地唔講得
希望你都早日收到 做同學

同埋我有個fd 係復活節果排就收到ges offer

當年七月先收到offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞