(EdUHK)教大討論區

1001 回覆
18 Like 18 Dislike
教大最錯係個課程無擴闊到學生視野,畢左業就以為自己見識好廣。

我都覺... 有時覺得EdU D同學仔D氣焰好大 自視過高 要謙和D

自卑到盡頭就是自大
覺得自己唔夠所謂既三大人叻,咪找野踩自己友,我見唔少

根本無人諗過三大有既優勢係咩,然後自己係幾年內補足,一味鳩屌

好多同學以為自己係準教師
畢業一定有教席一定有工返
咩叫cm gm 唔知
之後又開始FF 自己一grad 就二萬幾高人工過三大

全中

應該謙虛D 學多D野 對自己有益

其實我都係為學位,冇諗過教書
係咪唔好讀

你要諗吓你捱唔捱得過實習
我都見過有人當水泡後尾真係變到想做老師
如果覺得可以捱到實習pass
其實我又覺得冇咩所謂
冇人話讀完一定要教書
但如果真心冇心教第時都係唔好入行為妙

無錯,可能你最後會想教都唔定
黎緊會讀ft pgde,其實有冇oday/ocamp的?
見school calendar寫19 - 20 Aug係New Student Friendship Day and Orientation Camp,唔知關唔關pgde student事?
8月想外遊,又驚會撞日子
Application status 轉咗做submitted
係咪會收到offer
Application status 轉咗做submitted
係咪會收到offer

我個陣係 巴打恭喜你

多謝巴打 希望真係有
見school calendar寫19 - 20 Aug係New Student Friendship Day and Orientation Camp,唔知關唔關pgde student事?

應該冇
係咪會收到offer

我個陣係 巴打恭喜你

多謝巴打 希望真係有

都幾穩陣

已經轉左3個月
係咪會收到offer

我個陣係 巴打恭喜你

多謝巴打 希望真係有

都幾穩陣

已經轉左3個月

有無interview
係咪會收到offer

我個陣係 巴打恭喜你

多謝巴打 希望真係有

都幾穩陣

已經轉左3個月

有無interview

submitted只喺指你已提交申請,不是出offer

應該冇

PGDE programme office 唔會搞,而是PGDE無系莊,所以唔會有系ocamp,
但你可以考慮玩hall O, 如果你住hall既話
係咪會收到offer

我個陣係 巴打恭喜你

多謝巴打 希望真係有

都幾穩陣

已經轉左3個月

有無interview

我喺selected to interview轉咗做submitted
係咪會收到offer

我個陣係 巴打恭喜你

多謝巴打 希望真係有

都幾穩陣

已經轉左3個月

有無interview

我喺selected to interview轉咗做submitted

咁似喺in完未出比你啵
係咪會收到offer

我個陣係 巴打恭喜你

多謝巴打 希望真係有

都幾穩陣

已經轉左3個月

有無interview

咁似喺in完未出比你啵

我呢幾日先轉
運動科學呢科好唔好 出路大唔大

近來香港多左好多體育工作機會,而且呢科大部分都去考警

都幾穩陣

已經轉左3個月

有無interview

咁似喺in完未出比你啵

我呢幾日先轉

有interview 我報左2科 2科都轉左 都未有offer

應該冇

PGDE programme office 唔會搞,而是PGDE無系莊,所以唔會有系ocamp,
但你可以考慮玩hall O, 如果你住hall既話

唔該晒師兄
請問如果interview 完 仲未有消息 咁可唔可以打去問下自己係咪係waiting list 同埋 開始派offer 未?
請問如果interview 完 仲未有消息 咁可唔可以打去問下自己係咪係waiting list 同埋 開始派offer 未?

可以,打去教務處
但答唔答你就睇你好唔好彩

都幾穩陣

已經轉左3個月

有無interview

咁似喺in完未出比你啵

我呢幾日先轉

有interview 我報左2科 2科都轉左 都未有offer

幾時轉 咩科

可以,打去教務處
但答唔答你就睇你好唔好彩

明白 唔該曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞