(EdUHK)教大討論區

1001 回覆
18 Like 18 Dislike
想問有冇人收咗ece hd offer
今日收到interview 通知

你係邊一round 申請? 我未收到offer

應該係Late? 我3月7先交

我12月已經申請 本身以為佢in都唔in我

姐係而家仲係interview 階段 未派offer?
有冇人收到中文教育interview?

幾時IN?

幾時IN?

建議你上網搵下D舊題目
睇下關於融合教育 普教中 GE野

幾時IN?

6月20號

我係第一round 申請 二月in左 未有offer 你本身有冇相關工作既經驗啊?
我3月尾in左language studies 但依加都未有offer,係咪冇機啦

我係第一round 申請 二月in左 未有offer 你本身有冇相關工作既經驗啊?

我係quit左u 用dse成績報
我都岩岩收到6月20有interview
有無人in過History??

幾點
我都同時收到 中文教育interview 同樣20號

幾點

11:15 巴打你呢?

幾點

Same
Interview係電話定email通知

幾點

Same

即係我地會撞到 好緊張
Interview係電話定email通知

SMS and email
收到Early childhood interview..
收到Early childhood interview..

我收唔到依個
你cgpa幾多?
教大只有小學同幼教讀得過
其他全部乞食

信不信由你

利申畢左業三年教緊小學

中學係咪一定唔請

微乎其微
入得黎公開試成續一定唔好
而中學校長見工必睇你公開試成績
加上大把三大公開試幾條A 讀埋master 同你爭

點會到教大

小學同幼稚園唔會睇公開試成績 睇你教學技巧
小學校長鐘意請教大多過三大
因為教學技巧黎講 教大培訓做得比其他大學好好多

又黎
你唔識人有教席唔等於無

講到口水都乾

我業都畢埋
眼見大把LS 人好多畢左業都要轉戰小學先有教席
同埋大把一早搵到心灰意冷轉埋行

以前上埋大莊識識埋埋咩科咩年級都有
先肯定到講呢返話

唔信就算
仲有
中學所謂搵到教席
通常係ta/唔足point 壓價教席
呢啲通常做一兩年就

勸果啲仲讀緊既就唔好信sao 識小小扮代表係到害人
仲有
中學所謂搵到教席
呢啲通常做一兩年就

帥兄咁講,就知你一定好猛料啦
我諗我同校董會傾緊畢業生就業情況個陣你仲係校巴站鳩叫緊咋

LS問題唔係邊間大學,而係根本無位。仲有好多之前有講,自己睇。唔否認教大係中學既市場無中大港大咁好,但絕對唔係你講既咁

教大最錯係個課程無擴闊到學生視野,畢左業就以為自己見識好廣。

點都好,有多個人比意見係好事,各位新生都要認識一下,教大好多踩人捧高自己既柒頭皮
仲有
中學所謂搵到教席
呢啲通常做一兩年就

LS問題唔係邊間大學,而係根本無位。仲有好多之前有講,自己睇。唔否認教大係中學既市場無中大港大咁好,但絕對唔係你講既咁

教大最錯係個課程無擴闊到學生視野,畢左業就以為自己見識好廣。

點都好,有多個人比意見係好事,各位新生都要認識一下,教大好多踩人捧高自己既柒頭皮

巴打教問下依家係咪好難揾小學教席
仲有
中學所謂搵到教席
呢啲通常做一兩年就

perm 既唔易, cm既比較多
小心短命學校,不過找唔到都要做住先

2019年開始會難,出生率插水
仲有
中學所謂搵到教席
呢啲通常做一兩年就

perm 既唔易, cm既比較多
小心短命學校,不過找唔到都要做住先

2019年開始會難,出生率插水

當然,要睇你科配搭,仲有份人係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞