買電視機 / 換電視機 集中討論區 (49)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
價錢係FROM細鋪AVOUTLET, 沒有贈品
大鋪會貴D, 不過有贈品, 大鋪推薦AVLIFE
好👌thank~~~
you are welcome~
睇睇下又有d野問~
1. Avlife同 豐澤, 百老匯個d有咩唔同? 如果價錢一樣
2. Lg 50吋 係va panel, 我喺官網搵唔到? 想問喺邊可搵到?
點解lg 50吋先係用va panel咁特別?
1. 沒有分別
2. LG自己沒有生產50" IPS PANEL, 所以50"要同其他廠購買, 可能冇廠生產50" IPS PANEL, 所以外購既係VA PANEL
咁即係行內人先知? 但lg 官網唔會喺規格寫出黎?
以前LG官網會喺規格度寫係咪用IPS屏幕, VA就沒有寫, 另外會標明IPS先有廣可視角
今年開始新款喺規格唔會再寫出黎, 咩PANEL都唔講
我都查外國網先知道, 不過佢外國型號同香港有D唔同, 不過我見佢50"清一式都係用VA PANEL, 推測香港都係一樣

另外可以用電話補光燈就可以知道係VA定IPS, VA係軟屏, IPS係硬屏
另外用手指按面板都可以知道, IPS按下去沒什麼, VA就會有梅花纹
LG今年喜歡同一型號唔同尺寸混用IPS同VA, 只有50"先係用VA, 其餘係IPS

So pro👍🏻
一般人冇可能知道間公司有撈2種唔同panel一齊用😅
如果以呢個logic, Samsung 突然用ips panel, 又唔喺官網寫, 我諗普通人唔會知
SAMSUNG今年有係某D型號用左IPS
仲要係高階機用左, 例如QN85A
😱😅
咁冇留意, 會好易睇漏眼
65'
65X7000G 最低階型號
$9280
想問下如果用AU9000 遲d買q600a/q700a soundbar 可以出dolby atmos嗎?
可以
earc connect去soundbar就得?
YES
唔該巴打
50吋X85J大陸賣五千人民幣 唔知黎到香港會變幾錢
香港預$10990
Sony 掛牆架有無話原廠先包保養?
Lm
一般4K60都夠哂流暢啦~
係屯門誠哥 見到有55x9500h 8千2 1年保
陳列
另外想問下 掛牆架邊隻好 想買定先
thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞