買電視機 / 換電視機 集中討論區 (49)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
淘寶買唱k嘅點歌機 會傳送啲karaoke mv去電視
咁即係部機問題? 無論我用咩線 都係會干擾?
好大可能

唱K機用其他HDMI線有冇事? 如果都係有應該就係唱K機影響到

cec阻斷器我冇研究過~
就係換左線都有事
係喎 試下
如果呢部買水貨應該7-8000?
岩岩試左
部唱k機電都未駁 熄左電源
只係用hdmi 駁唱k機同soundbar
Soundbar 即刻冇埋聲 仲衰
勁左斷左唱k機嘅電 都有影響
我想問下9500打ps4啲game聲有時會變左立體聲(多數係人物對話)其他時間就係普通game聲,係咪有啲嘢要set?
部機係short short地架
佢個芒壞壞地
有時黑屏
請問sony有無低過1萬嘅推薦?
想請教step巴
1. 如果電視距離視點約1.5m 係咪買50吋差唔多?
2. 追咗幾個post, 見step 巴你介紹6000-7000 budget 都會係Samsung au8000/9000, 想問下LG 我見50吋有va panel, 咁想問LG50吋係唔推薦個原因係咩? 假設間鋪有特價, 你會唔會都覺可以考慮, 50up8100pcb,50nano76cpa 等?

感謝🙏
有budget 索尼, 想抵玩三叔
一陣燒埋電視個hdmi頭就pk啦
Oled都發展左幾年,最新型號仲係有依個問題?
QN90A水貨要65"起
咩尺寸?
1. YES

2. LG 50"我都推薦呢,如果係VA OK架,雖然VA都係比唔上OLED,但黑位起碼好過IPS

3. 50Nano76CPA會比較好
呢個係OLED先天特性之一,物理問題
LG 50NANO76CPA
$8290

Samsung 50AU9000
$7200

LG 50UP8100PCB
$6390

Samsung 50AU8000
$5980

(1)如果用返step 巴你上面既價錢參考, 即係如果1000蚊係concern, LG 50NANO76CPA $8290 Samsung 50AU9000 $7200, 2者爭1000 , 你會覺得50AU9000 好d? 咁如果LG 50nano76cpa 有折, 2部差低過500, 咁性價比上會唔會50nano76cpa好d?

(2)同樣LG 50UP8100PCB, Samsung 50AU8000, 假設冇折下, 用上面價錢比較, 你會揀邊部呢?
如果大家一樣價會唔會LG 50UP8100PCB好d?

(3) LG 50nano76cpa, Samsung 50au9000 好似係同一等級? 而LG50up8100PCB, Samsung 50au8000 係低一個等級? 咁2個級別爭1000 蚊, 其實性價比高唔高, 如果買高級d LG 50nano76cpa, Samsung 50au9000?

好長, 唔好意思,step巴, 感激回答🙏
1. 本身50Nano76CPA高一級,主要係顯示色域廣D

2. 睇下邊部平

3. 50Nano76CPA應該同Samsung Q60A同級,UP8100PCB應該同AU9000/8000差不多,其實AU9000同AU8000差別不是很大,夠Budget當然上50Nano76CPA

4. 我有問識既就會答,不用介意同唔好意思
唔該晒step巴~
想問你個list既價錢係邊度參考? 好似比大鋪便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞