買電視機 / 換電視機 集中討論區 (49)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
電視距離坐位幾遠?
2米左右
49 就萬頭都有了
1. 巴打, 應該冇一部電視有DTS解碼
2. 2米左右可以上55", 夠唔夠位放? 124CM 闊 x 71CM 高
6000筆直買50同買55個等級會唔會差好遠
Samsung 50AU8000
$5980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 色域高D, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY

Samsung 55Q60T 水機
$46XX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 50HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K LITE影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
App同AirPlay果度我有Apple tv,呢個問題不大

字幕反而問題大啲

咁我諗下先,thanks
但點解周圍都唔見有X85J行貨報價
豐澤網店冇晒 samsung Q60A 有冇咁好賣
去門市問啦~
買部Magic Tv 可以解決
兩部嘅分別就係廣色域同埋對比度?
光度, 顯示色域, 對比度
有冇q70t水? 同埋冇dolby vision 會唔會差好遠
Sony OLED 行同水,除左功能上之外。畫質有無分別?
55Q70T沒有了應該, 詳細請自己問盛澤
冇dolby vision 唔會差好遠
冇人比較過, 分別應該唔會大.
但係價錢分別大
豐澤買咗A8H 65" $26,090
仲平過百老匯員工價
佢話warehouse得返三部
恭喜巴打入手靚機~
明明本身一直諗住A9S
但突然決定打直個廳要買大部啲
65吋對我屋企嚟講好大部了
(我媽本身48"都話大)

感謝巴打由A9S到A8H一直畀意見
you are welcome~
ENJOY
平呀,同水貨qn90a差唔多價錢
岩岩搬左去新樓 之前住村屋
發現新樓睇電視無之前住村屋咁清 logo 位有少少格仔
係因為電視線定係放大器問題?
係咪轉左Q70A
算係了, 不過仍然貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞