買電視機 / 換電視機 集中討論區 (49)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
究竟x80j 係VA 定IPS panel ?
Rtings 寫係IPS
只有50"係VA,外國網寫
Thx
x95j 香港大約賣咩價位
budget 6k-8k
55吋 行貨 有咩推介
唔急買 9月買都得
唔該巴打
Panasonic TH-50JX700H
$5780
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 5年保養
4. HDMI 2.1*3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
65X95J 大約$24990-27990
Samsung 55AU8000
$8200
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 色域高D, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
想問吓有冇巴打用緊LG G1
點先可以睇到部電視有冇開到Dolby Vision 同 Atmos
幾錢邊度入
如果呢部同Samsung 50AU8000邊部會好啲
Step巴,想問下如果陳列品有咩要注意下?
想問有冇得刪apps?
我返睇viu d節目
播廣告都有聲
一去節目就冇聲
應該唔係電視問題
其他野都冇事
我連埋Q950A入手,都就破產咁滯
好似四萬尾
下個星期入夥試完話俾大家知咩感覺
我都裝左Philips hue and sync box set
Sony Store大賞投用即買價買嘅 $13746
差不多,兩部都可以
要注意唔好買陳列品
有冇試過用電視喇叭用viu app睇出唔出到聲?
岩岩用ipad 射上電視睇完了
冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞