買電視機 / 換電視機 集中討論區 (49)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
咁樂觀?我覺得起碼$34990 X90J都29990
OIC, 我唔記得65X90J賣幾錢~
ok
見蘇寧有部49x9500H先6千7,所以問問

另外我見p牌TH-49HX900H畫面靚過sony x80j 好多,
係正常定sony比人較過黎?
好難答你~
不嬲平機Panasonic係勁啲 同埋你要Sony 8系鬥贏Panasonic 9系 勝之不武囉…
Sor, 唔太熟d型號,以為價錢差唔多係同grade
不過HX900H係用IPS PANEL, X80J用VA PANEL, 黑位可能X80J會比較好
另外HX900H個OS通用性比唔上X80J, X80J用GOOGLE TV OS
咁真係有d怪,我見佢既X80J黑色係灰d,唔夠HX900H黑

最後應該都係X9500H, 9系列,行Android, 有airplay,
但好似開始缺貨
唔係開始缺貨, 係已經好多地方缺貨

有信譽既細鋪得番COMPUMARK有貨
呢間都無了,我price.com搵到一間細鋪有,
佢話唔係Sony師傅上黎裝機,但有3年保,維修係Sony師傅上門,
咁樣正常嗎?
Step兄, 尋日上左個friend屋企睇佢部85QN90A, 真係都幾靚同震撼
都仲未滅屏面膠紙,都ok

另外照住step兄去set部機,真係無甘多味精

但想問一下,如果播碟,佢啲setting會轉晒,例如光度等等,想問係唔係正常!
step巴 雖然有d離題 我因為屋企房重用緊6,7年前32吋電視 所以我買畫chromecast for google tv 宜家想買多條soundbar 睇岩左jbl 5.0multibeam 想問下 呢條soundbar推唔推薦
設定-->圖像-->專家設定
套用圖像設定-->所有來源
可以
已經做左,睇電視無問題,但睇碟會轉返,睇返電視又無問題
試下睇碟時電視開設定睇下係咩MODE, 如果唔同就將佢SET番同平時一樣
我覺得電視會有自己setting, HDMI有自setting
可能係. 我冇SAMSUNG電視冇得試
呢條avlife係咪冇 係咪要去price.com
叫個friend 遲啲再check 下先
65x9500h 大舖同細舖差成$3000 其實細舖買係咪冇分別?
大鋪有$1500官方超市卷
我記得係HDR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞