買電視機 / 換電視機 集中討論區 (49)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
X90J 做緊 95折 + 送超市couple ( 55”送$800….65”送$2000 )
琴日問咗無記錯好似2萬尾
$29xxx
唔比 直程無咗嗰格
不過由佢啦 應該都好少用呢個功能
都正常 今年啲電視機貴晒
主要玩ps5
係咪基本要HDMI 2.1 4K 120
如果符合以上條件最細size,有邊部介紹,屋企冇位擺大電視
Thanks
本身個擺位係5-6呎諗住買sony 48" a9s
如果距離12呎 有冇話幾多吋比較適合
有冇型號推介
Btw
雖然距離遠咗可以放大部d電視
但距離12呎 sound bar又放遠咗
成件事個效果係咪反而冇咁好
問多句
65A90J駛唔駛四萬尾?
我無問到
你可以落鋪問下
想問下黎緊SAMSUNG系列會有咩
仲停流緊Q70T,Q80T Q7AT 呢D MODEL
SAMSUNG d 機可以點KILL APP?
問左好多間都無 samsung 55 Q95t 話停左產
$14000左右 邊部同 Q95t 差唔多,求指教
香港有冇可能買到panasonic 43HX940
55X9500H, 不過都難搵
沒有
定係比多小小上 A80J
你想講A8H??

A80J未出加上唔平
SONY有冇啲效果同SAMSUNG Neo QLED類似嘅model?
想買部55吋,筆直$14K,睇戲想追求黑位順黑,但又怕打機有烙印
睇戲多,少打機48吋係揀CX?
Sony今年冇Mini LED背光電視

直接買OLED

Sony 55吋 OLED KD-55A8H
$13880
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.0*4, 最高支援4K60
7. X1™ ULTIMATE 影像處理器
8. 日本製
Sony 48吋 Master Series OLED KD-48A9S
$11480
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.0*4, 最高支援4K60
7. X1™ Ultimate 影像處理器
8. 馬來西亞製
原本打算 55 Q95t + 個 Q950T sound bar
而家買唔到 Q95T
將個價錢合黎買部 $20000幾既電視好唔好?
巴打有無其他建議比我參考下
過硬 保守估計$47990
Thanks...

SAMSUNG 類似價位係咪要落返去 QLED
QLED 同 Neo QLED 差別又大唔大?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞