買電視機 / 換電視機 集中討論區 (49)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
電視又鏡面,手提電腦又鏡面,電話又鏡面
諗唔明Mon 仲用啞面,一部鏡面4k都冇
如果唔係都唔駛為鏡面買TV當MON用
我自己最終已經買咗X9500H 不過講真$5000消費卷咪又係我哋納稅人啲錢~ 佢只係將我哋啲錢還返畀我哋 仲要依然嘔突畀佢
仲要限住時間洗咗佢Tim ….反正呢$5000都要洗,咪用黎換電視
都無了 好多間都話停哂產
去avlife見仲有65x9500, 見價啱有啲心動雖然將來會入PS5但始終唔成日打機,同埋後繼機好順,想放棄HDMI2.1
好決定
係咪20K ?
唔駛,仲可以分期
大約幾多錢?
我指後繼機好貴,應該會買X9500了
因為唔多打機,唔需要120HZ
由LG假4K機換呢部,好期待😚
18xxx, 仲送超市coupon千幾蚊
Thx step巴🙏🏼🙏🏼
用緊 49x9500h
玩ps5係咪唔支援 4K hdr?
當然支援
電視HDMI要開"增強格式"
我用緊55X9000H

soundbar用HT-X8500

PS5 disk用hdmi2.1線入tv hdmi 2.1 port打機果陣所有ps5 controller既輸入都會有少少lag

熄左soundbar用電視speaker or ps5 pulse 3d hdadset就無lag機

究竟係咩原因搞到lag?
PS5 disk用hdmi2.1線入tv hdmi 2.1 port打機果陣所有ps5 controller既輸入都會有少少lag

1. 打機果陣電視請用GAME MODE

2. 電視set音訊輸出->數位音訊輸出-->自動2
唔該哂!

咁點想問下點係電視到睇到而家係咪4k120fps output?
Set好 Thx
最近R晒頭 2萬左右想買部性價比高既55”電視 爭扎緊LG G1,C1定等Sony A90J好。。。。。
如果係行貨2萬買唔到
55x9500H 周圍都冇貨
係咪揀X90J會好d
如果搵唔到就買55X90J
用緊49X9500H

soundbar用HT-X8500

睇電視同Netflix 好細聲(要開到4X先夠聲),睇YouTube 同用Apps正常聲(開3x),要點做啲聲先會差唔多?

另外電視enable 咗earc 會有明顯delay(有畫面但係要等一至兩秒先會出聲)

試過將聲用PCM輸出就好似得~不過就用唔到Atmos

請問係咪冇得攪?
電視set音訊輸出->數位音訊輸出-->自動2
試過又發現另一個問題~
咁Set嘅話睇電視81台就會去咗第三聲道⋯(雖然唔係成日睇⋯)

請問要點set先係最好?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞