買電視機 / 換電視機 集中討論區 (49)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
深水埗鴨記

有D鋪頭已經預先銲好左頭
推, 想買 75, or 85 吋
請問a90j同a9g 除hdmi 2.1外有冇大分別?
改左呀,港行貴又貴過人仲要唔係MIJ
不過未真係出價錢,都係保留d
無改過,由第一日reg落機電署個database A80J已經係馬拉製
X90J台灣閹tuner都係MIJ,但係香港咪又係馬拉機
會插soundbar 係咪A8H已經夠?
雖然有sony情義結,但同function同呎吋
仲有冇其他牌子model推介
1. A90J光度高20%左右
2. A90J用左最新影像處理器, 有巴打用緊, 睇落畫面有裸眼3D立體感
3. A90J有HDMI 2.1
會插soundbar 係咪A8H已經夠?YES
SONY OLED已經接近最好~
如果係要HDMI 2.1, 可以等A90J/A80J, 不過貴貴貴
Sorry 表達得唔好,意思上代仲係日本製,呢代改左馬拉
x90j唔係日本製咩?
X90J香港行貨係日本制(日本大媽組裝)
係喎,記錯佢上代X9000H
A90J 國行,無咩人講
屋企用咗十幾年既 Samsung 38" LCD 電視到今日終於壽終正寢,完成佢既歷史任務

我見 Samsung 43" 電視都有好幾款,唔太識各自有乜分別… 所以想請教巴打們有冇話邊款比較耐用,適合家母長開瘋狂煲劇

Budget 預 $6000 左右
Step巴 請問一下
samsung43tu7000同Sony 43x95h比較之下相差遠唔遠
Q60t 43 行貨依家買有四年保養
想搵49吋以上
要100hz (感覺比較護眼
聽歌喇叭好
筆直不限 有冇介紹 辛苦樓主
想搵49吋到55吋 越細越好 (sorry打漏咗
要100hz (感覺比較護眼
聽歌喇叭好
筆直不限 有冇介紹 辛苦樓主
其實唔需要hdmi2.1
因為就算有朝一日買到ps5
都係擺入房玩
係香港想買qn95a 有咩方法?
Samsung 43AU9000
$5880
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 色域高D, 可視角普通
2. 光度 400 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60, VRR, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
X95H沒有43"

就算有都相差十分之遠,一部入門一部旗艦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞