買電視機 / 換電視機 集中討論區 (49)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
謝謝各位巴打

我諗住買LG 49UN7400

$4500

有部巴打用過呢部呀?

好似幾平,質素又ok

電視真係唔建議買陳列
Hi Step兄 上兩個post聽你意見 決定入手 OLED KD-55A8H
見佢內置 support Airplay 2
屋企用開 macbook/ iphone/ ipad, 主要想串流相片出電視
洗唔洗加多部 appleTV?加 appleTV有冇其他用途?
黎緊換電視應該會揀𝗦𝗢𝗡𝗬 A9J
我對佢個 Cognitive Intelligence 幾有興趣
想問下 Q95T配900A sound bar 兼容到d功能嗎
想問吓soundbar牌子 同電視機牌子會唔會有啲咩唔夾?

屋企電視用緊sony x8500H soundbar想買yamaha YAS209 差唔多價位有無好啲嘅選擇
我都研究緊HT-G700同YAS209買邊個好,都相差千幾蚊
應該唔需要加了
冇問題
應該冇問題
Netflix 嚟講Sony TV係咪好過其他電視/apple tv?
用緊A8H,都特登買咗apple tv 4K嚟用,系統好用好多,airplay又順好多
之前大舖買x9000h 送左條平價幾百蚊既 soundbar 係咪點都好過電視內置喇趴
垃圾嚟
HT-RT3, 應該好過~
大鋪有贈品, HK$1,000現金購物禮券
細鋪價平, 不過沒有贈品, 細鋪食左
大鋪推薦AVLIFE
細鋪推薦AVOUTLET
可以買NB架
如果唔識自己掛, 可以搵 盛澤影音 幫你上牆, NB架連安裝$580左右
step巴你好
想問如果samsung電視配soundbar 唔使eARC都得
1000-1500有冇好介紹 水貨都okay
見官網有Q60R Q60T Q600A 三代分別大唔大?
定係上返2000 range先抵用/quality合理啲?
第一次買唔想買太貴
SAMSUNG HW-Q600A 水貨
$2380 盛澤影音

HW-Q60R/Q60T 應該已經下架
Thanks 巴打!
嘩 呢個價算好抵wor
個時入60t 都2000
大約5k
50 吋抵買水貨係咪只有TU8000

度左放唔到55
Samsung 50TU7000 行貨
$4480
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (5000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 色域普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 舊款搖控
7. HDMI 2.0*2, 支援4K60

Samsung 50TU8000 水機
39XX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. HDMI 2.0*3, 最高支援4K60
7. 光度270nits
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞