買電視機 / 換電視機 集中討論區 (49)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
都知道的,我用緊magic tv 同 Apple TV
如果有興趣, 想知最新價錢可以WHATSAPP問 盛澤
收到,多謝意見
you are welcome~
巴打好似之前都有上黎~我有印象~
https://post76.hk/thread-329127-27-1.html

似乎支水唔只係個OS廢,係連local dimming都少過人
有呀,已經有1個朋友買咗65Q80T 唔使1萬。不過現在加咗價,感覺唔抵,仲有個朋友買55Q70T 同55Q7A
local dimming應該一樣, SONY冇必要分開規格~
咁的話Sony 水真係無得諗
謝謝巴打支持
佢地滿意嗎?
65Q80T 講對得住嗰價錢,其他2個朋友無要求😂, 全部都話服務好好
哈哈冇要求都上55Q70T~
巴打現在諗住買邊部?
QN90A有冇興趣?

Samsung 65QN90A 水機
25XXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
你覺得這部好?
最新MINI-LED機種, 極度夠光, 又有792個local dimming分區, 行貨賣緊39000
好的,等消費卷入手先
Step巴,我用緊Samsung Q95T + Q700A sound bar組合,我發覺人聲相比背景聲音細聲好多,請問點樣set先可以令到人聲同背景聲音嘅音量可以平衡啲

音訊控制 - CENTER LEVEL
試下較高佢
48A9S 2021年會繼續賣
Step 巴,請問65' 3星水機

65QA7T 同 65Q80T分別配咩soundbar 好?

通想睇Netflix 同 一級方程式賽車
點會差咁少

Q80T光度高20%左右
Q80T有LED分區控光功能,令黑位更黑
Q80T喇叭數量多幾個,加上有聲音定位,音質更好
Q80T有Q-Symphony功能,配合Samsung特定Soundbar可以電視同Soundbar一同發聲
咁q80t你會有咩soundbar推薦?
Step巴 ,最後比我搵到 49X9500H
感激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞