買電視機 / 換電視機 集中討論區 (49)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
CALL 盛澤幫手. 應該可以幫到你~
咁都有得幫? 想問下大約係點幫, 我唔喺佢嗰度買
如果唔係同佢買, 就應該幫唔到了~
明白 thanks
5000-6000,50寸有咩機好介紹,舊款少少,行/水,都得,主要睇戲多
LG 50UP7800PCB
$5480
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*2, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

Panasonic TH-50JX700H
$5580
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 5年保養
4. HDMI 2.1*3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP

Samsung 50AU8000
$5980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 色域高D, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
巴打, 盛澤覆回43-50" TU8000如果換PANEL要大約$2000左右
1.9m-2m 視距買65吋會唔會太大
都可以既, 最緊要夠位放, 有大買大, 唔會後悔~
咁我冇理由三千幾蚊買部機之後使兩千蚊換panel 而家嗰幾條線間唔中會出現 喺屏幕 底線對上兩三cm 其實而家呢個訊號係咪代表將來好快都有機會成個panel收皮?
step 爸,又係我
買左Sony a8h 65 身痕想加個sound-bar
原本個人聲好q弱
不過50tu8000真係好抵屌,又有earc, 啲畫面都唔差
我只係提供方案比你~, 不是要求你維修呢~
有時可能內部接線鬆左, 亦都可能面板本身有事, 好難答到你
1. 本身有冇用SOUNDBAR?
2. BUDGET?
如果之前係盛澤買可能可以幫你運上大陸免費維修

budget 我諗最多$5000,最好都係sony 牌
SONY HT-Z9F
$4380
以後搵佢買先
我想問如果冇位放subwoof 係地下,而放係電視機櫃入面得唔得
圖中中間個格
而家等到A80J都就黎出...想問問A80J vs A8H, 邊部抵玩啲? A8H七月開始會唔會再劈價?
Sony KD-50X85J 請問係咪未出?
49X8500H 問左好多地方都冇貨, 停產
知唔知邊到仲有貨
放ROUTER果個位, ROUTER放SUBWOOFER上面~
X85J系列未出, 可能要7月中-8月
55A8H抵玩, 現在$14000左右55"
55A80J我估最少$24980以上
Sony KD-50X80J 都差唔多$8000
X85J我諗差唔多$10000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞