覺唔覺193開始走火入魔?( 2)

929 回覆
643 Like 591 Dislike
真係fans就收皮好過
講多錯多想犯眾憎咩
老實講我係欣賞autotone

但係唔鍾意你首歌
依到班批評既人有幾多真係fans
淨係睇到班友係到鳩屌既人生導師
講到193咁衰 但係ig同TG grp咪一樣咁多人
你地班on9仔繼續係到圍爐就岩
佢天真到以為keep住呢招就會繼續受歡迎

啲人buy佢踩tvb
係因為「tvb」呢個名詞
唔係因為「踩」呢個動詞
佢繼續亂鳩咁發炮一定會收皮
其實段片就係濟哥個ig story黎
濟哥就話上次live 唱生日歌後有人想叫error講啲祝福新人結婚嘅說話
然後濟哥就分別叫咗保錡, 肥仔, dee gor, 193 去講
前面3個都係有講祝福說話嘅, 雖則都係少少唔願意
不過193就講條片嗰啲
我嗰時聽到都覺得唔應該咁講
不過紅緊做咩都無問題
唔係接受唔到新事物
純粹係接受唔到難聽既歌啫
唔係接受唔到autotune
純粹係真係接受唔到autotune得咁撚誇張
無討論價值無營養
爺?好高輩份地位架?
poki唱得好穩喎

團隊發展嚟講 如果error要踢一個走
一定唔會踢poki
咁撚多tvb打手
乜鳩tvb嘅人唱歌好聽過193
193未必好聽
但tvb啲7頭都一定唔好聽囉
但人哋淨係出咗一首歌
你就話音樂唔係佢嗰範
會唔會太過武斷
我都有睇 勁odd
保錡最好 呢期睇到佢真係有認真反省過
相反33 jm9
曲到圓
忠言逆耳呀
但佢寧願大家圍住不停讚佢
都唔想有人講真野話佢d野唔好

好多留言都只係善意提示
冇指責又冇批鬥
但佢竟然話大家人生導師想改變佢

留意嗰班係觀眾
觀眾未必完全明白了解藝人
但觀眾明白自己想要咩
講出嚟反而變咗俾佢話唔了解佢喺度鳩噏
咁以後觀眾係咪唔可以俾意見
只可以鐘意就睇 唔鐘意就唔睇

同埋唔鐘意首歌=接受唔到新事物
(但我覺得佢首歌唔係咩新事物,不過我幾鐘意)

唉 不過人地開到口話唔洗觀眾俾意見提佢
以後由得佢
雖然我唔係193 fan
但我真係幾鍾意睡到三點呢type嘅歌
日日都有聽
你對耳仔忍耐力都幾高⋯
唔係專業都知佢唱歌咩料啦
帶你老母,我就係自己睇完193堆story得出咁嘅感受嘅
唔講solo
你聽下自肥佢唱I want it in that way都知佢咩料
好老實 你咁樣就顯出自己太唔理智 同埋為咗盲撐而盲反
無啦啦關tvb咩事 就算tvb執咗笠都唔代表193會突然好聽咗/態度突然冇問題

利申 兩邊都唔多鍾意
應該有真心Fan 擔心佢,唔想佢真係走火入魔既
但又單憑幾個碎片化story 又好難判斷
放長D睇,睇埋訪問同之後既節目囉,睇下佢有冇變到囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞