我和鄰居大姐姐的故事(10)

1001 回覆
461 Like 5 Dislike
儲咗三日文,好爽
可能唔係嬲咁簡單呢
秋ny會同連登仔組隊斬鳩樓主
新讀者 追咗幾日live咗
Push
秋ny唔會忍心斬佢架,最多落毒毒死佢
或者毒到佢性無能
二百零三

掛住講Betty添。

其實我諗佢都想同我砌返鋪,不過礙於男朋友就響自己隔離而剋意忍住啫。

始終有男朋友屌滿足到佢既生理需要,佢就唔駛我了,又唔會再覺得對Andrew唔住。

講返場波。

雖然我地有四個主力停賽,但本身我地既實力就響老撾之上,同埋本身呢場劉sir就諗住出多啲後備,所以即使我地停賽,香港隊都照贏五比零。

賽後,我地四個停賽既球員都有落去聽訓示,然後同上次一樣,我同阿必就同淇淇佢地一行七人去食tea再散水。

*

咁就過左兩日。

今日,就係香港U14主場對日本U14既比賽,亦係最重要既一場分組賽。

賽前日本兩戰全勝得六分排響榜首,我地一勝一和得四分緊隨其後排第二,馬來西亞一和一負得一分排第三,老撾四戰全敗包尾。

由於只有每組既首名可以入到亞少盃既決賽週,換言之,我地呢場一定要贏,咁就可以以七分壓過日本以小組首名出線決賽週。

「秋兒姐姐,我出門口喇。」起程之前,我特意去秋兒姐姐屋企通知佢一聲。

「嗯,係三點鐘開波?」秋兒姐姐微笑咁問。

「係呀!」我提醒秋兒姐姐:「係蒲崗村運動場呀,都幾難去架,妳真係唔駛約埋淇淇佢地?佢地之前都去過。」

呢個星期秋身姐姐特登揀放今日呢一日,就係想黎捧我場。

講起黎,今次係秋兒姐姐第一次黎睇我踢十一場既比賽。

之前學界又好、球會聯賽盃賽,秋兒姐姐都冇黎睇過。

所以我今日真係好開心。

「唔駛喇,我諗我地會識去既。」秋兒姐姐溫柔地答道:「我已經約左Kitty,佢仲未食野,所以一陣我陪埋佢食小小野之後就會過去架喇。」

冇錯,今日黎既唔止秋兒姐姐,仲有佢既好姐妹、我既好砲友Kitty姐姐。

好似係佢地傾計果陣諗住約出黎聚下,又咁啱比Kitty姐姐知道我要比賽,所以佢就提出一齊睇喎。

其實都冇所謂既。

最緊要係秋兒姐姐會黎,咁就夠了。

「嗯,咁我出門口先喇。」我向秋兒姐姐道別。

「熙熙。」秋兒姐姐叫一叫我。

「?」

「你個傷口點呀?」原來係慰問我。

但聽到秋兒姐姐溫柔既慰問,我個心即刻流過一陣暖流。

仲有…

甜蜜…

「冇問題!」其實傷口邊會咁快好返,點都仲有啲痛架喇,不過一上場熱好個身,呢啲皮外傷好快就唔覺痛。

「總之一陣間要小心啲呀!」秋兒姐姐提我:「你記得你應承過我架,唔好再整親喇。」

呀!

好暖呀!

個心!

*

「今場波關乎你地可唔可以出線亞少盃決賽週。」更衣室內,劉sir開波前最後briefing:「你地唔少人跟我既時候,都同過日本仲有
唔少強隊比賽過。你地可能覺得個實力個差距太多,點都冇可能贏,但你地記唔記得,三年前對中國果場波?我地咪響被睇低一線既情況下,反勝左中國?」

我第一個反應係…

乜中國係強隊黎既咩?

「如果連你地自己都唔信自己會贏,你仲點落場比賽!?」劉sir越講越大聲,啲語線大到以為屌緊我地。

「仔們,出盡全力去踢!清唔清楚!?」劉sir問。

「清楚!」

「聽唔到呀!」

「清楚!」今次又真係大聲左既…

「阿謙!」劉sir望實我地既後備龍門鄭定謙。

「係…係!」

「一陣落到場唔好再好似上場對老撾咁怯,知唔知!」劉sir屌柒佢:「你係我地最後既防線黎,明唔明!」

因為阿輝傷左,所以我地焗住要出阿謙。

「係…」扮咩鎮定,阿謙哥你都仲係好怯…

*

最後一場分組賽,對住日本,我地排出一個四五一既陣容。

守門員22號鄭定謙;右閘12號盧棍、中堅15號豪歌,3號楊舒達、左閘13張楓;防守中場16號發叔,21阿必;右翼23麥小明,左翼11號牛康;進攻中場10號賈加華;單箭頭7號既我。

終於唔係四四二呢個錯誤既陣式。

好,同日本既比賽,好快就要開始!

(待續)
秋ny同kitty一齊去睇波,一齊濕,又可以黎過3P
將會係開故以嚟第一次所有後宮同場出現
Push
"乜中國係強隊黎既咩?"

犯国安法呀!
Betty唔是走左?
放假都有文
香港加油
謝德謙
妖精故個時空都唔同
應該睇曬三場先走
波皮都未掂到就睇完
// 老撾四戰全敗包尾。

係咪應該係兩戰?
大預言家
都唔係4戰囉,自己打自己咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞