我和鄰居大姐姐的故事(10)

1001 回覆
461 Like 5 Dislike
葉師傅7點半啦,等得好辛苦啊
黎喇,準備出文

唔好意思要大家等
on9 熙
二百二十

「老公~」Kitty姐姐又嬌嗲地道。

毛管恫。

「妳不如叫返我做小熙熙喇。」

「老公~」

「夠喇。」我頂唔順喇…

「老公~」

「唉屌,唔好再咁叫我喇…」

「老公~」

「…」

「老公~」

「唉算喇妳叫飽佢。」我放棄了。

都係一日啫。

「嘻嘻。」

「唉屌。」

「你要叫返我老婆架~」Kitty姐姐嬌嗲地道。

「冇得傾!」我屌吖,呢個一定唔得!

痴鳩線,妳真係得寸進尺架喎!

「一日咁多喇~」Kitty姐姐繼續死纏爛打。

「唔得呀!」

「我習慣左同以前既男朋友用老公老婆相稱架~」

「咁妳去搵返佢地喇。」我阻唔到妳叫我老公,但我一定唔會叫妳做老婆!

「唔去喎~」Kitty姐姐又嬌嗲地道:「我淨係要你架咋~~」

「屌。」

「嘻嘻!」

「係喎,我真係同妳傾多一陣就要收線架喇。」我認真地道:「我老豆就返到。」

「好喇好喇~咁我地快啲諗下聽日去邊喇!」Kitty姐姐興奮地道。

「唉妳話事喇。」我都真係冇佢咁好氣。

「要去啲情侶會去既地方!」

我心念一動,諗起上年淇淇佢地去過海○公園…

嗯…

我又有啲啲想去添。

「不如去海○公園?」我非常罕見地提出意見。

「唔好喇,我想去長州呀~」原來Kitty姐姐一早已經諗好左…

咁妳問我做乜鳩?

「長州?」我好似都冇去過…

我既童年好似限制左響屋邨入面,係升左上中學有Kitty姐姐包養之後先去多左好多唔同既地方…

咁當然都有同淇淇佢地玩,又跟香港隊出去比賽喇…

「係呀,我地去兩日一夜長州!」Kitty姐姐又興奮起黎:「好唔好?」

我皺眉道:「我好似淨係應承做妳一日男朋友…」

兩日一夜,咁過左十二點又點計先?

「咁過左一日唔係情侶我地都可以訓埋一齊架嘛!」Kitty姐姐古惑咁笑一笑:「仲可以…kekekee…」

我下體一動。

我同Kitty姐姐根本就唔係情侶都可以係咁喪扑。

而且Kitty姐姐仲有幾日就走,我都唔知仲可以搵邊個扑野,話唔定今次真係短期內最後一次扑野既機會。

不過我應該點同秋兒姐姐交待呢?

咁臨急臨忙…我可以點解釋?

「老公~我就走架喇,順下我今次意喇~」Kitty姐姐見我唔應又補多一句。

「好,我地聽日就去長州!」其實幫我決定既,都係我碌鳩。

「好野!」Kitty姐姐真係興奮架喎。

我都興奮。

不過係性興奮。

嘿嘿。

*

之後我地傾多一陣就收線,而老豆都響我cut線之後冇幾耐就返到。

我同老豆講我會同啲朋友即興去長州玩兩日一夜,我有諗過老豆會唔會唔比我去,但估唔到佢又好順攤話ok,仲話後生仔要多啲同朋友出去,唔好好似我小學果陣放暑假既時候摺埋響屋企。

呃…老豆其實我果陣冇摺埋響屋企,小學果陣我日日放學都去左搵文叔佢地踢波架,如果冇左果段時間仲邊會有今時今日踢到入港青既我?

不過冇乜同年齡既朋友就真既。

anyway老豆果度就輕易過關。

有啲估唔到。

至於秋兒姐姐方面…

*

第二朝一早我就趁秋兒姐姐返工之前走過佢度同佢講返件事。

當然我修飾過喇。

話時話,放榜之後第二日秋兒姐姐就返工,佢真係好勤力。

「秋兒姐姐,我會同朋友去長州玩兩日一夜呀。」我向秋兒姐姐講。

「哦,咁幾好喎。」秋兒姐姐笑一笑,道:「同阿必仲有淇淇佢地去?」

呢個問題我已經諗到點答。

我梗係唔會答同妳既好姐妹出遊喇。

「唔係呀,係流○班隊友。」我講左個大話。

因為我真係驚淇淇無端端會打去我屋企而秋兒姐姐又咁啱聽左個電話。

又或者好細機率秋兒姐姐有事打比淇淇。

咁樣既話就穿晒煲。

至於秋兒姐姐同阿必就冇乜交集,應該唔太需要擔心。

「哦,咁都幾好吖,幾時出發呀?」秋兒姐姐又微笑問。

「呃…一陣。」

「下?一陣?」秋兒姐姐有小小驚訝。

呢個就真係有啲難解釋點解咁遲先通知秋兒姐姐…

(待續)
都唔算既,肉體上黎講都叫各取所需,只係Kitty姐姐仲多左一份愛
葉師傅,求吓你,俾kitty 姐姐一個美好回憶啦
「下?一陣?」秋兒姐姐有小小驚訝。

呢個就真係有啲難解釋點解咁遲先通知秋兒姐姐…

係咪秋兒咁啱約咗 Kitty
終於追到live
屌你200幾集一日追晒
Push
唉 又要等第日
Kitty姐姐熙熙對佢好啲啦
真!Kitty姐姐

點解Kitty對你咁好,任你點趕都唔走?係愛呀,熙熙…….
愛係主因,但熙熙碌鳩都有魔力
肯應承做佢男朋友都算係咁了
多謝捧場
熙哥,今晚靠你喇!
咁勁
多謝支持呀
秋兒要返工
綠茶巴
毛巴
太胸巴
今晚等睇扑鋪勁嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞