買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有大鋪唔買, 為咗貪平一百幾十走去細鋪買
https://www.tvremotes.com.au/sony-remotes
要原廠就呢度,得澳洲個layout同香港行貨一樣
連埋shipping都會平過同香港SONY當配件咁買返平少少既
其實幾勁,有埋record
咁三星實唔保
其實一開始唔係貪平,本身買TU8500 周圍冇貨佢話有部,個價錢都係同出面一樣
但出去畀訂前一日佢就突然間話有另外一個客要咗,就話唔好意思但係Q60T 要唔要可以做到個價錢係平啲
咁我心諗會唔會佢唔係幾好意思我畀曬資料之後畀唔到隻電視我,就平少少賣畀我啫
可能根本本身部TU8500就冇存在過 ,一切都係鋪路搵水魚
咩影相拍片 乜鳩都冇
講得比較多嘢就係收咗我本身部電視嘅時候問有咩問題
阿澤無得訂TU8500咩?
仲有咩av outlet 同埋有啲舖頭我問親一係冇貨
一係其他有啲本身話可以訂,我叫佢問清楚
之後就話停咗產冇啦
呢間佢話有一部現貨,所以咪畀曬資料
佢話全新行貨架
消委會海關見啦
追哂post,吊咁都得既
陳列機仲衰過水貨,水貨至少係新機
有舖頭直頭幫我check咗係百老匯display貨

佢話正常就會得返一年保養,但係我而家手上張單仲要唔係百老匯可能直頭冇保
一定要屌番間舖,有哂證據證明
唔好咁淋善比佢恰
佢唔賠錢 一定消委會見
百老匯display嗰個做唔到證據,因為間舖都係用自己方法幫我查
但係部機同埋個外盒種種跡像都顯示係陳列二手
啱啱就收到代理個電話,佢話佢哋只係負責出貨,但係就同嗰間公司係合作所以打嚟了解一下係咪有件咁嘅事
佢就話可能係佢哋出錯咗,就承諾返佢哋代理一定會跟進但代理會畀咗陳列貨人㗎咩
我真係信唔過佢換有可能係一部新機,有間舖話佢水尾應該冇貨換畀你,同埋代理唔係應該就係三星咩
之後我話退錢就一定要我自己同嗰間公司溝通返
啱啱佢話全數退回 我本身部嘢仲益咗佢
就咁算 定係再屌下佢好?
Step 巴
想問Sony裝上牆用原裝架好定副廠架都okay ?
退左錢,之後就去買行貨
你舊嗰部係咩機嚟?
想問下55Q80T 水貨咩價錢
本身就係買行貨 冇諗過係二手陳列機咁解
新昌影音家電o唔ok? 主要因為呢件事上去係咁有幫我睇下,推測下到底係咩事
所以諗緊成功退錢之後同返佢買
錢已退#sorry 可能太多證據佢真係驚就好快手退咗錢
咁佢宜家錢都退咗啦,應唔應該搞大佢 再報一報海關
不過首先開名price.com 個名就係titan hk limited 深水埗實體店就係香港電視城
我都鄧你安心,快啲買返部機,check清楚就得啦
重新出發

老母仲有無屌
舊機點?
好 麻煩曬各位
大家都一定要小心啲呢間嘢,我搵人打過去頭先打過嚟所謂代理好似都係佢舖頭自己啲人 至少一定唔係三星嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞