買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
55Q80T比55Q70A好,高一級
我放房,掛tv果面牆好薄
我驚同一個位附近再鑽多次 會頂唔順,
上次個師傅上黎幫我鑽都有講過呢個問題
咁會唔會買行好啲,見其實個價差2千
夠budget就梗係買行貨啦
買左65q70t 同 s216

條soundbar 每次都唔識自己開 點搞?

已經插左hdmi3
師兄想問下好唔好用?夠唔夠聲?我都考慮緊s216
電視HDMI-CEC功能 - 開

另外唔關soundbar咪解決到
見價唔差得遠,所以傾向行,本身都預1萬左右
其實係咩原因d Samsung上代機升返價?我轆返上兩個post 65Q80T係9xxx宜家係1xxxx,當大家個xxx都係去到尾,即係貨尾型號倒升10%?
X9500H vs Q95T ,選擇困難症下好彩啲鋪頭都賣晒Q95T,最尾係AVlife買左x9500H
Thank you Step 巴 同 其他師兄既意見
因為大陸唔出Q80A,所以Q80T繼續賣,因為Q80T貨源短缺,所以加價
兩部是但一部都正~不過我鐘意one connect box ~真係唔明點解行唔出QN95A
對於上牆既電視,one connect box 真係正,又有hdmi 2.1
尤其係用活動架~任拉出拉任正到爆
如果行貨出,4萬唔知搞唔搞得掂
2021 flagship機 貴到hihi
係香港代理食水…英國賣緊GPB 1999,港紙唔洗23000
呢期美水77A80j做緊特價,3萬蚊有找
如果有路運到嚟就正
oled...不了……見過鬼怕黑
X8500H 配搭PS5 應該冇問題?
其實HDMI 2.1 係現時階段黎講係咪唔太重要
Step巴
想問多次意見 之前問左32吋電視推介 但32吋睇完覺得太細 轉掛牆電視就可以裝43吋 想問下有冇咩推薦?麻煩你了
Step 巴另外想問下唔係長時間睇電視台劇集既話,LG 48” CX OLED 會唔會係一個好選擇? LG 售後同QA係咪多數麻麻?
差小小上埋C1有冇好D? 定性價比CX正D
巴打,部sony 90f 壞左,突然著唔到,其實我想整,我覺得應該小問題,但過左保 check機都550,你點睇,有冇街市師信得過
LG c1 48吋依加做緊咩價?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞