買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
大約17000
多數80好少是VA
好似得一年8000D是VA
8000E已經是IPS
買啦 直接係samsung舖頭
仲要唔使搵,呢款而家週街都搵唔到
當初都係想買呢款,估唔到而家做緊優惠
budget?
thanks
HDMI-eARC - 開
冇限制呀,不過想知一般睇下youtube Netflix 有冇需要用到OLED
如果成日睇電視台, 財經台, 長期打機, 就唔建議買OLED電視
開左了 之前其實都用左一排冇問題
冇轉過任何setting
都唔會成日睇電視台同打機
但係睇youtube Netflix ,係咪OLED其實差別大唔大,我見價錢都差幾多下
想知值唔值得差咁多價錢
值得買OLED

Sony 48吋 Master Series OLED KD-48A9S
$12960
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.0*4, 最高支援4K60
7. X1™ Ultimate 影像處理器
8. 馬來西亞製
55q60t 係咪已經停左產

阿澤未覆我
Thanks
想考慮多個級別
如果SONY Triluminos Display, Samsung QLED, LG nanocell 呢三個會邊個好啲?
Sony同Samsung差不多,LG 除了OLED外其他唔掂
買左但冇話幾時送貨
有無清知Avlife 既48a9s 賣幾錢
諗緊49x9500h同佢二揀一
之前問過sogo果間9500h減晒信用卡同禮券所有野平過晒price.com果堆
唔知あa9s抵唔抵
Sogo 咩價同邊張卡
Q70t 有時睇戲過場畫面全黑見到電視邊位有光正唔正常?
點解冇話幾時送貨 佢個網址唔係寫四至七日咩
不過你唔係急用唔怕嘅
佢而個價錢真係平,之前出面搵咗幾日冇貨仲要貴啲 而家上網買完慢慢等送貨咪幾好
黎緊買Sony X9500H 49”, 盛澤話只賣55” 或以上巴打們有無其他鋪頭推介
Av outlet?
avlife
正常
X9000H 55”希望夠玩PS5
哦,我見LG nanocell tv聲稱支援HDMI 2.1話玩ps5 流暢啲,就以為LG nanocell tv都幾好
同埋我見LG 性價比都好似幾高咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞