買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
同意…買佢不如X9500H
step巴 之前介紹95t x90j cx 俾我

CX係OLED就唔諗啦

95t x90j 黎講,x90j function好似多啲,又有Dolby vision同 Atmos,95t又冇

定係跌返落x9000h?
CX > 55Q95T > 55X9500H > 55X90J > 55X9000H
如果覺得Dolby Vision重要可以買55X9500H, 不過我覺得電視本身質素重要過支援Dolby Vision
X95H, X90J個DOLBY ATMOS唔好預佢電視喇叭出到效果, 你肯定會失望, 連SOUNDBAR都唔係隻隻出得好~
行嘅Q80T係咪冇65?見有巴打55行只貴水少少,想睇下65係咪都係咁上下,但好似唔覺有。。。
Q80T行貨冇65", 請向上買65Q95T
多謝step巴,但最衰9500冇hdmi 2.1
巴打要55"?
我張梳化95cm高,電視中心102cm左右
點解睇中間以上面d位置好似要仰高頭咁
但明明係eye level黎
好似睇唔哂上面咁定未習慣
有d後悔咁樣校
係呀想要55,順便問下,如果我部電視係放房多數訓係度打機同睇戲,電視同枕頭距離大約六尺,55”係太大定太細?
剛剛好~
點解咁著重HDMI 2.1??
有PS5
應該電視中間向上少少位置同eye level
打咩GAME要120FPS??? 唔介意120FPS要降畫質去行??
咁即係我呢個setting岩唔岩
我同屋企人自己上牆架
你睇多幾日先, 如果都係唔得咪再鑽牆整低D
唔該哂step巴
我都知而家120fps 嘅game 唔多, 純粹覺得有新買新姐
最重要係行4K120FPS需要大幅度降低畫質, 為左反應快果少少
行4K就係為左高畫質, 行120FPS根本得不償失, 我覺得PS5 PRO都未必做到4K120高畫質

不過如果要HDMI 2.1可以買55Q95T, 咁就齊哂, DOLBY ATMOS可以加SOUNDBAR完成, 只係冇DOLBY VISION

咩撚都要, 就要LG CX
有無聽過SONY OLED燒印不受理
或者OVERPRICE去買55X90J
SONY OLED燒印不受理
LG OLED燒印不受理
PANASONIC OLED 唔知道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞