買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
萬寧貓兄,如果去得avlife 就買9500H 或者X90J
自己心水都係samsung 同LG
LG 得OLED可以選……咁可能你都是選番QLED 三*
有無諗住上埋QN90A
見ps5 討論都話依部好好
而且尺寸都有50-65
如果見到Q80T有行貨一萬蚊一定首選係呢部,無既話應該會買Q95T
請問SAMSUNG D 電視係咪可以裝到APPS?
例如NOWE, NOW, 黃藍VIU 等等
好想睇電視呀
快D去買55Q95T啦, 斷貨啦~
轉頭出去avlife
記得問唔要贈品折實價
加油
等你報告
想問各位ching 如果想買部43吋 for netflix ps5 應該買邊部好? Q60a,x80j? 定係等x85j 邊部會好d?
BUDGET
有冇得裝NOWE ?
唔知道
10k以下
Samsung 43Q60A
$7980
1. 50HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
7. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度470nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
Thanks!
我諗緊呢三部55吋電視,唔知點決定好,想問吓大家意見:
1. LG 55 CX
2. Sony 55 X90J
3. Sony 55 X95H

我屋企主要睇吓viu(30%) ,睇波同打ps5 fifa (50%),剩低就係煲下劇咁,知道CX有機會燒印,但又好想試吓啲畫質係咪會靚好多(睇波有冇分別?),另外兩部sony睇網上評就話X95H好過X90J,係差個晶片upscale同hdmi 2.1,但我主要打fifa又好似唔係好重要咁。

好難決擇,想問吓各位巴打
平時睇波睇幾耐到?
打PS5 FIFA每次打幾耐到?
通常都係分別兩三個鐘到
好難頂 星期4 一次過拎ps5 同新tv
OLED應該都可以既, 不過我保證唔到
最後買左咩電視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞