買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
PS5
效果如何呀?我都係主力用黎玩PS5
因為我同佢冇關係嘛,事實上佢真係訂緊,供應商冇貨出佢都頭疼左幾個月,有邊個唔想長做長有吖

我之前都係見佢多好評先推薦比大家
55定65?
萬3 緊係買唔到65啦
如果我係佢冇貨俾客就會主動問個客轉唔轉款,唔轉款就退訂算數,而家咁樣拖住啲客好易玩臭自己個名
都仲係變左wifi connect soundbar同 tv
Detect 唔到條hdmi 換左線都係咁
我打左比三星 但佢未覆我
佢有問個客喎應該,我都有幫下佢,見有巴打上黎問就問佢轉唔轉Q7AT
電視有冇reset過?
應該冇
Reset左會唔會變左原廠殘體
同埋啲野要全部較過?
唔錯~不過我4K120係比xbx
唔會變殘體

設定要全部較過
我都訂咗55”Q80T,如果無貨既話,Q80R有無水貨架?睇評論話啲畫質仲靚啲~但唔知有無Q -Symphony功能架?
我估佢可能真係訂咗d機,如果個個轉款/退訂,到批機嚟到佢又“擇”咗喺度。

我都有問佢65寸,但貴咗即刻覺得無咁抵玩,購買慾急速降溫
冇啦,一直都話訂緊Q80T,今日再問佢都係話”應該”依幾日有,你同我講原來得65有貨,我先知佢又撚我
佢之前唔係話有機賣8XXX咩?
應該喺邊度重新設定?
Q80R沒有新機了

反而阿澤話55Q70R有一批貨,Q70R冇HDMI 2.1同Q-Symphony,不過畫質同Q80T差不多,$5280
可能真係呢幾日有
唔好話8字,9字可能我扑咗鎚睇緊啦,但宜家過萬上面step巴有解釋過,但就係感覺唔好。。。
佢同廠訂到機既話應該會有貨期架,點會答唔到個客幾時有
算啦~買部電視者…買唔到水咪買行囉~勿傷和氣
我見到第二間有sell Q80R,又話啲畫質再靚過Q80T,但最重要有無Q-Symphony功能先(貪佢電視+soundbar同時出聲、應該幾過癮)。🙏🏻
如果有既話都考慮得過,啲畫面無Q80T咁紅,白返少少😂
設定>>一般>>重設
PIN:0000
因為供應商都比唔到期佢~
Q80R沒有Q-SYMPHONY
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞