買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
如果部電視機,用搖控同禁電視機上面既制都係控住唔到音量,部電視係咪打柴而家勁大聲,唔知點搞
借位一問,各位師兄
啱啱入咗部A8H,有啲問題想問
第一,其中一個HDMI位插住PS5,但我開著部PS5嗰陣部電視唔識跟住著,唔知係咩問題。
第二,想問下有冇師兄有研究點樣先可以Download到DMM TV個apps落電視?試過用手指裝Apk但入到login位error。
萬分感謝🙏
好多巴把都心大心細緊x90j 定x9500h
我自己就最多55所以冇得諗95j
有新買新vs平價高質真係幾難揀
用緊75吋x950h
想買部,x90j放入房
Same with you bro
https://www.dmm.com/digital/tvapp_intro/app_androidtv.html

DMM係咪講緊呢隻?係既話要VPN去日本Store download, 用個陣都有可能要開住(我無用DMM唔清楚,但係TVer係要開住VPN先睇到既)
用緊logi z506,舊model呢排壞壞地先諗住換
用唔返2.1,張枱又細放唔到咁多舊,索性放條soundbar慳d位
係哩個啊師兄,試過VPN都係唔得啊
你首先係連接住VPN 日本IP既狀態下用電話又好電腦又好開左個日本地區既Google account先

然後係android tv入面加入埋個日本ac
要用日本store先切換過去(唔需要VPN)
係有啲當地既streaming app會要求日本IP,甚至日本信用卡先會比你睇
我試試

岩岩同你試左,日本Store無開VPN下都正常搵到
打機要HDMI 2.1就90J
畫質一定係9500H>90J
其實 版主 無推薦錯,多謝佢,9500H畫質係靚既
當時我仲諗緊9000H VS 9500H之分
我最後放棄左HDMI 2.1,都要9500H,
4K 60FPS夠做啦,睇Netflix + Viu 都好重要
如果65 x9500h 同 65x95 j 會買邊部?
唔好意思想問少少基本嘢
本身用緊sony 8500D, 一向都冇自己set過畫質用開default
琴日試下跟樓主個少味精suggestion試吓set, 但set完好似感覺上淡色咗好多,好似上面加咗層超薄透光牛油紙咁
係咪我之前睇得太濃色
之前問49" Sony X8500h,去AV life睇睇下比人說埋買x9500h
下星期收貨
我都心大心細緊呢兩部
要hdmi2.1定靚畫質
諗深一層自己打機都唔洗要求120fps vrr 呢啲電競級野
所以應該都會決定9500H
係,睇耐D你就翻唔到轉頭
6月頭出左先知有無進步到
正路係有既旗艦機,只不過值唔值姐
how much
梗係95j啦,但應該貴好多
我覺得買得靚電視,就梗係要靚畫質,但較到樓主咁,我不如買3000蚊嘅電視,做咩要買皮幾野
65 $16000 得唔得?
其實90J同9500H個畫質參差得黎又唔可以話邊部好過邊部

所以應該親身上鋪面睇下

X90J勝在黑位同local dimming之餘, 如果你同我講你睇viu/non-4K Netflix既話, 我覺得X90J係真心好選擇 - 因為X90J買點就係佢XR晶片既 upscale
大鋪買電視裝完出事,第三日 lg師傅上嚟檢查完 話通常都係換panel 好難換機 仲要係oled
10日內換機其實係咪真的
呢件事同大鋪仲有冇關係,我應該搵佢地再幫幫手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞