買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
step巴

阿澤話55q70t停左產,叫我買q7a

話一樣spec, 仲要$5050咁平

你點睇?
夠玩,睇ps5 post 有講如果你而家無ps5可以買新xr電視時出埋ps5
差不多啦,上年賣$4650咋,現在已經貴左
究竟買sony X9500H 49" 定samsung Q80T 55"
主要用黎打機睇片
見百老匯Q80T 做緊10000頭好吸引 又有1500超市禮卷
貴水貨2k
畫面係X9500H比較光,其餘差不多
仲諗緊65吋x90j定x95h
差價成皮野
會打機,不過小,睇netflix同戲多,
係咪要捨棄hdmi 2.1?
Step巴想請教下,用緊LG C1
我係Netflix上睇唔到HDR效果
我估計係無開到HDMI Deep Color嘅關係
但我淨係用電視內嘅netflix app
HDMI冇駁其他野嘅情況下個"HDMI Deep Color"又灰咗無得俾我開
想請問有無得搞,定係要買個Chromecast先睇到HDR
其實唔係好明白咁多人追求hdmi 2.1, 而家除左samsung/lg 用自己chips冇事,其他牌子hdmi 2.1都有問題

第二就係有幾多部機夠力上4k120?
播片又唔會有(起碼嚟緊幾年)

求巴打分享意見
寫係咁寫
但我expect買完有個確實送貨時間
要條片有hdr先有,唔係條條片都有
唔關deep color事
本身條片有HDR先有效果
各位想問下買掛牆電視架係邊度買同買邊款好,我記得之前有人講過鴨記度買nb 架但我揾唔返
65X9500H
x95h啦,平成皮嘢,畫面光啲顏色又靚啲
如果一般去d大鋪買,通常包唔包埋掛牆安裝果d架?
如果原廠有跟掛牆架, 原廠師傅就可以幫你安裝
65吋岩岩好 perfect
邊部機?
之前用43x8000d 果隻nb 掛牆架 係咪可以用番去49x9500h到
應該可以
ok thx 我驚唔一樣 又要鑽多次牆 勁麻煩
q70t
決定去馬X9500H
係,一皮太多,決定去馬X9500H
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞