買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我等緊佢隻True Wireless 第四代,聞說可以出Hi Res 已經除定褲
希望得唔要coupon 減埋1500?
最慘我身邊/其他人勁多case Sony死得比3* LG仲多
勁多case 過保即死

比大家做Reference ,熄哂燈用Q95T睇電視
画面唔錯啦講真
唔得,coupon係自己去samsung攞
Q70T,兼佢黑位唔夠黑,我過2年要買oled
正啵。。。係咪間間分店都有?
我沙田買,樓上巴打報料就旺角,應該全線都有
過兩年仲OLED?
MicroLED啦

好似話同一原理,但係解決左OLED發熱同埋衰退得快既死症
Micro新出肯定天價,2年之後買oled再用3,4年之後先諗micro
最後一點我同意
雖然我有AV AMP
但SONY XR 今次把聲都好好
我仲試埋佢+990條SOUNDBAR,已經無SUB仔,完全是垃圾,俾SONY XR 內置聲屌打
巴打x9500h 尾水大約係幾時,睇下趕唔趕得切買估計7-8月入伙
尾水應該是今月底定下月頭
如果冇左9500h 理性咁諗似乎q95t係次選
x90j太唔抵買,本身仲想話ps5用返sony 電視
可能到時有x95j x90j變得好抵
本身考慮緊X90J
如果想用黎打ps5
Budget 7k 50吋左右
應該點揀?
唔太追4k 120
巴打 我可以幫你問下
(做細鋪)
avlife相對平少少

豐澤當然OK

43" Sony冇推薦

43"最好都係Q60T/Q60A

43Q60A香港出左了,不過貴
Sony KD-49X8500H
$6900
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.0*4, 最高支援4K60
7. X1™ 影像處理器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞