買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
面板唔同

49用VA
43用IPS
唉,一諗起部電視就好灰
點解?
個sales又話一樣唔會同一型號用唔同面板
間間廠都混用,Samsung今年都有機用IPS了
諗緊買x8500h or x9500h
想問去邊間舖做到第一頁講嘅價錢?
或者巴打推薦嗰間x澤有冇賣?
我老婆又成日係度哦我,落左訂三個月都未有

我又要安撫我老婆,問阿澤就一次又一次咁拖
1. 盛澤只賣水貨
2. 第一頁價錢from price.com細鋪,沒有贈品
3. 推薦去AVlife買
不如轉55Q7AT 水機算啦,Samsung出唔到貨冇人想

如果一定要Q80T可以考慮下行貨,不過唔知仲有冇
Thx step巴
65" x9500h
行$20500
水$11800

差$8700

問左佢會裝埋netfilx youtube, 字幕佢話fixed 到
係三腳頭 中英文介面 但係無airplay

有無巴打買過sony 水貨報告一下
望到cx 實物真係好正
個sales話 8個鐘左右先燒印 信唔信佢好
等埋呢個星期都係無就叫佢退訂算
連續開8個鐘就燒印?
有機會燒 佢話 有位移 同洗屏 低機會燒好多
唔好信~要燒你就燒你~唔係話Oled唔好~係覺得買部電視要就住睇不如選擇其他款好過啦…X9500H 同Q95T 有Oled 8-9成~揀LG無事就ok,有事你就慘了...
仲未有貨?Ching幾時訂?
但我今日睇個sales話依加啲OLED冇咁易燒,就算cctvb logo 都唔會,又話咩除非你同一個畫面唔郁十幾個鐘先會燒
二月落訂
算 買sony 平過cx 2600
Ching 買 Sony 咩機?
我果時三月尾落訂四月中都頂唔順退左訂…
我係你會即退訂反身入X9500H or Q95T 好過啦
唔好意思 師兄想問下洗屏係乜嚟
我估係X9500H
有個function話會減少燒印~但據聞唔可以成日用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞