買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
95j喎
65x90j都$29990啦,65x95j應該35000左右
咁樣先真實
佢可能唔明咩叫做味精
買水貨就得
同問 avlife賣緊幾多
係咪預設係多味精?
90J唔係係贏9500H好多
90J明顯係95J切割版
得對比度同local dimming係優勝少少

Overall一定係9500H靚
無論光度,HDR,黑位,反射,色彩全部吊打

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x950h-vs-sony-x90j/1777/21562?usage=11&threshold=0.10
Sony黎講, 係, 仲好幾重下
記住大部分現有content都係1080p SDR

X1 Ultimate vs XR 就唔講啦, 可能好難分得出呢~

都係果句

上鋪頭睇
你哋sony睇電視較唔較motionflow
巴打唔好介意
就係睇哂先決定買OLED

我咁講多只係覺得90J唔配呢個價錢
呢個價位水貨定行貨應該有更多好選擇
用緊Q80T + HW-Q70T
發覺開q-symthony時人聲好唔出
有無人有equalizer個設定可以參考下
睇戲 唔較
打機 絕對唔較
睇劇 唔較
記錄片 建議唔較

睇煮餸 可以較
睇真人show 可以較
睇波睇馬 建議較
睇其他賽事 建議較
仆街佢哋話冇問題 煩死我
睇netflix/youtube有冇閃?
有!冇用線!
但係佢測純色冇問題
我而家踩去大鋪問點搞
香港買嘢真係麻西煩
咁你有冇開條會閃嘅片畀佢睇,問佢點解會閃
佢睇到 我有show比佢睇 但佢答唔到
咁屌得佢啦,啲人要屌先做嘢
大店買?趁未夠7日要退貨退錢
買過其他牌子好過

LG死都唔會認架啦
LG出哂名, 消委海關都搞唔掂
自己搵下LG MON, 出事永唔覆, 一覆屈人為, 消委約開會, 可以唔出席
我啱啱都係諗緊呢樣嘢
我真係克制住好聲好氣 大家都係打工
唔通真係要屌先做嘢
啱啱去豐澤反映哂 等佢地push下lg做嘢
真係有得退?
我個fd之前新買部冷氣,遙控用唔到,個師傅上嚟睇話佢屋企啲led燈影響先用唔到,個fd即場屌7佢,之後就死死地換個新遙控就搞掂
sony肯出48 120hz oled的話
我唔睇錢狗衝啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞