買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
真心講呢兩部都唔L掂
LED既建議等埋6月X95J

LED既XR要睇埋X95J出先可以知有無料到
OLED既XR黎講,A90J係靚過A8H
不過大陸網同外國網係咁彈A80J
Rtings話C1質素同A90J差唔多同一樣
因為最後只有55'先俾入屋,咁就好清晰要咩啦
張單冇寫住陳列品就去消委會,海關同三星郁佢啦
65寸我地櫃夠擺(兩邊唔可以突出嚟)?

step巴有冇介紹?會打playstation,budget 12000上下都可以嘅。
咁係咪買番 95h好?
我見佢官網 x90j 好似未fix d bug 某d工能仲要去到年底先比到你
想問下有冇soundbar fit埋電腦用(最好本身3.1可以加後置出到5.1)

sor好似有d離題
Samsung 65Q80T 水機
10XXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 50分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度700nits
budget
唔打機就95H,而家又便又正
畫質同90J係差一個級別
學大陸仔講90J根本係95J閹割版
打機就等埋就95J
不過95J無55'

利申:有睇過90H同90J實物
95J 個價應該幾貴下.....
呢個我追左好耐post
大陸仔估12999或者便d
618有折應該10999-11999買到
傳緊6月5就會上市
水貨佬應該賣萬5-6
水貨都15-16K
行貨20K+
香港行貨真係比人當水魚咁劏
Step 巴
想問Sony裝上牆用原裝架好定副廠架都okay ?
95j 65吋應該34990
貴到離哂罩
65吋OLED人地賣4萬3蚊架
所以LED便左好多架啦
今日去咗石硤尾嗰間舖同個老細吹左陣水 學到唔少嘢
最好笑係傾完出去有個巴打行埋嚟 問我係咪中伏巴打
原來佢都係想買呢隻,結果一齊入去再買過
仲要咁啱老細傾緊電話個客又係想要呢隻
但係淨返兩隻 畀我哋兩個要曬
希望個位巴打開心使用中
電腦用我諗貴極唔洗2k掛
有d細鋪creative stage air做緊折頭,會唔會伏伏地
如果今代x95j 無乜大分別 係咪應該而家入手x9500h 最好?

想買65"黎緊8月會入伙 但到時買x9500h 應該搵唔到
8月肯定好大機會落架了
準備想買65吋x90j
家中有個nb架p6
想問夠唔夠力裝65吋?

定係最好用番sony原廠的電視架
巴打有冇介紹?
本身睇緊X90J55”,不過心思思想要65”
主力會打機 PS5,每日電視會開4-6個鐘
電腦用亅我變埋2ch
有人買大,大比靚畫質更重要
Budget around 2萬左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞