買電視機 / 換電視機 集中討論區 (45)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
香港電視城
係咪都係直接將嗰啲圖send畀佢之後話明顯係陳列品或有問題貨
要求換貨或者退錢?
我原本部電視仲要畀佢攞走咗,宜家俾人鬧到咩咁
呢個嚟到已經係咁又係正常?
要求退錢,佢D機可能好多都係陳列機黎
係咪都可以肯定佢係陳列品
本身嗰部有冇得叫佢送返返嚟俾人屌緊
我屌呀 個師傅攞走嗰陣仲問我有咩問題
似係想整返
寫埋上水
寫上水係咪 送過1次去上水比人退左番黎
可以肯定係陳列機,唔知道保養點,會好麻煩

盡早退錢,搵番間有信譽既,你一早開名我地就幫到你
本身呢間野伏伏地?
之前唔開名就係自己都覺得咁平可能有啲問題
諗住話有問題都唔會害到其他有興趣嘅巴打
冇諗到真係中伏

同正常開箱係咪有側邊兩條保護個mon佢淨係得下面嗰塊遮住然後就直接幫我安裝

佢得呢塊死人嘢重要其實好似斬咗一半
行貨唔知有冇左右兩條

要其他巴打先知道
Ching玩開hifi
電視唔洗啦, 無咩特別
唔用拖板, 獨立比個插位佢得啦
係, 自己有d hifi用拖板
我見d人痴線到連ps5 都換條靚電線比佢
通想咁嘅情況 LG 有得換機?
會唔會話拎返去整
新買咗Q60a,想問吓個面板係咪有塊保護膜,係咪要搣咗佢㗎?

post76有人討論過
hifi 友嘅話
好多話換條好少少電線, mon會光D,色鮮D
你有多線就换埋佢
無嘅,反正你一定有現有hifi線,插入去試下有無分别
之前無搣
等一兩年應該好易爛同好痴
不過我應該換條好少少既hdmi線先, 而家果條最多得18gb
因為我唔肯定係咪可以搣,同埋我第二日打去問裝機個人,佢話無膜,佢仲叫我留住個盒7日,部機無問題先掉,所以上嚟問吓大家知唔知呢個型號有冇膜,如果要搣諗住等7日後先摵
頭先再睇下個外盒直頭封膠紙嗰個位直頭係有兩層膠紙
抆開一張下面仲有一張
啱啱price.com 嗰度搵番佢,佢就回復返 聽日會有人上嚟檢查
咁我啱啱再send多啲相,佢就話一定會換機
佢就話喺代理嗰邊嘅問題,因為係代理嗰邊直接出貨 乜鬼嘢代理嚟㗎會畀陳列機人

定係我索性叫佢收返部機退錢算? 但我感覺到佢唔想退錢

我驚佢就算換機今次執到靚靚仔仔,唔俾我發現又係二手或者維修機
喺某啲渠道得知可能係上水新都廣場某大型電器店嘅陳列
退錢算,換黎換去都一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞