Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (63),新手請睇#1-2

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
其實唔明白一樣型號
香港同外國
外國可以螢幕靚啲
ram多一倍
有時硬碟都會多一倍

重點價錢平過香港
有ref食屎喇
3750H
伏中之伏
以為G15係新機就冇伏多謝咁多位ching
你搞清楚model未
新個部叫ga503
兩年前都伏啦

Ryzen 3000本身已經笑話,加埋Zephyrus G個垃圾散熱&Spec
你嗰部係Zephyrus G GA501,新改版係Zephyrus G15 GA503
買唔到GX551 3080
轉陣買G15 3080點睇
不過外國都好似無貨
5k內文書機有冇推薦?
邊部G15先?Strix? Zephyrus?

兩部3080好唔同喎⋯⋯
Zephyrus
有啲趕住用 早前日落腦場睇
G15 $21xxx 不過你哋話廢Mon真係買唔落手
同埋外國GA503其實都唔係平好多?
因為冇貨炒高咗啫
Yes,FHD144 低色域廢mon

Zephyrus G15 3080唔抵買,係MQ & 80+20W

趕都冇法,AMD&30系都冇貨比,好多機都缺貨,訂咗都起碼等2/3個月
一係你等下intel 11Gen + 30系卡啲機,e.g. Zephyrus M16
唉 想買部電腦都咁難
M16都有興趣 不過都有排等 有無話幾時有

本身想買GX551都係見雙Mon
有時做嘢方便啲
早兩日新強有不過3070無買到
買唔到就諗住退而求其次GA503輕身又樣Okay
之鬼巴仲有無咩好推介
M16聽晚發佈,最快月尾有啦,腦場啲經銷商正常有spec list就有得落訂

有推介都好,冇貨
你可以留意實G533
GA503就,係靚仔同輕薄,但performance 差啲,睇你接唔接受到
Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2
https://lih.kg/2524440
Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2
https://lih.kg/2524440
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞